04.08.2024.

06:00

Foto: Foto: Shutterstock, Reuters, EPA Images

Sport

Deveti dan na OI! Srbija gleda Novaka i čeka drugo zlato! Na terenu odbojkašice, basketaši, a "vozi" i biciklistkinja Jelena!

Meč srpskog asa i Karlosa Alkaraza u finalu teniskog olimpijskog turnira je svakako događaj dana i trebalo bi da počne negde oko 14 časova. 

Posle burnih dana bogatih takmičenjima u svim sportovima, nedelja će, ne računajući bombastičan Noletov okršaj za zlato biti neuobičajeno mirna, jer nas očekuju još samo tri sportska događaja u kojoj će akteri biti srpski olimpijci.

U 14 časova, dakle terminu koji se podudara sa Đokovićevim izlaskom na teren biciklistkinju Jelenu Erić očekuje drumska trka. 

Od 17 časova ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igra treći i poslednji meč u okviru A grupe na turniru. Rivalke našim damama biće selekcija Kine.

Informer

 

Podsetimo, izabranice Đovanija Gvidetija su u prvom meču ubedljivo slavile na Francuskom sa 3:0, dok su u drugoj utakmici poražene od SAD sa 2:3.

Bez obzira na ishod meča protiv Kine srpske odbojkašice biće među osam najboljih na turniru.

I na kraju od 18.35 naši basNaši momci imaju bilans od četiri pobede i dva poraza i trenutno se nalaze na drugom mestu, koje vodi direktno u polufinale i u borbu za medalje.

Da bi ostala na toj poziciji, Srbija u poslednjem kolu, koje je na programu u nedelju, mora da savlada selekciju Litvanije.  Ekipe koje grupnu fazu takmičenja završe na trećem, četvrtom, petom i šestom mestu razigravaće za prolazak u polufinale.