04.08.2024.

11:16

Foto: profimedia

Sport

Đoković već dobio zlatnu medalju! Reči legende obišle planetu pred veliko finale

Naš teniser od 14 časova (RTS 1) sa Karlosom Alkarazom igra finale Olimpijskih igara i bori se za prvu zlatnu medalju u istoriji. Srbiji je već doneo srebro, drugu medalju u Parizu, ali Nole želi onu najsjajniju. Nemac, nekadašnji trener našeg tenisera, Boris Beker, uoči meča koji cela planeta čeka, izabrao je tri nejveće teniserke legende. Bronza je pripala Bjornu Borgu, srebro Rodu Lejveru, a zlato najboljiem ikada - Novaku Đokoivću.

- Bjorn Borg je razlog zašto sam uzeo reket, zašto sam se zaljubio u Vimbldon. Pobedio je u Londonu pet puta - kazao je Beker.

Drugo mesto pripalo je legendarnom Australijancu Rodu Lejveru.

- Osvojio je sva četiri grend slem u sezoni i to dva puta. 

Informer

Novak Đoković i Boris Beker

Zlato je Boris Beker dao Novaku Đokoviću, najboljem ikada.

- Zlatnu medalju dobija Novak Đoković. On je najbolji teniser ikada, osvojio je sve grend slemove, 24 puta, zbog toga je dobio zlato od mene - poručio je Beker pred veliko finale na Olimpijskim igrama.

Đoković je tokom saradnje sa legendarnim nemačkim teniserom osvojio čak 25 trofeja, od čega su šest bile grend slem titule. Njihova saradnja trajala je od 2013. do 2016. godine. U tom periodu Đoković je osvojio sve četiri grend slem titule, a na Australijan openu i Vimbldonu slavio je po dva puta. Takođe, dva puta je osvajao Završni masters sezone, dok se u njegovim vitrinama našlo još 14 masters titula!