04.08.2024.

13:00

Foto: profimedia

Sport

(VIDEO) Makljaža fudbalera na Olimpijskim igrama! Argentinci nasrnuli na Francuze zbog rasizma!

Izabranici Tjerija Anrija izborili su plasman među četiri najbolje selekcije zahvaljujući golu Žan Filipa Mateta, inače fudbaleru Kristal Palasa. Francuz je u petom minutu susreta glavom zatresao mrežu "gaučoša" posle centaršuta Majkla Olisea iz kornera, i ispostavilo se da je to bio jedini pogodak na meču.

Iako su obe selekcije u drugom delu duela pojačale intezitet, ništa se nije promenilo i mreže su mirovale sve dok glavni arbitar nije svirao kraj ovog susreta, a onda.. Odmah po okončanju utakmice došlo je do fizičkog obračuna igrača. 

Čitava selekcija Argentine nasrnula je na Francuze koji su slavili pobedu na centru terena, a onda su u tuču ušli i ostali koji su prišli da ih razdvoje. Sve je trajalo dva do tri minuta, a onda su ih organizatori preko razglasa ljubazno zamolili da prestanu i napuste teren. Pogledajte i sami kako je izgledala čitava situacija u video snimku ispod. 

Do prepirke je došlo i u tunelu koji vodi prema svlačionicama, ali je problem ubrzo rešen. Incidentu su prethodili zvižduci publike dok su igrači Argentine izlazili na teren, a pretpostavlja se da je to sve zbog rasističkih ispada nekih igrača još nakon osvajanja Kupa Amerike.

Informer

Detalj sa meča Argentina - Francuska

Za finale će boriti selekcije Maroka i Španije (18.00), odnosno Egipta i Francuske (21.00), a oba meča su na programu u ponedeljak.