04.08.2024.

19:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novi poraz srpskih odbojkašica! Čeka nas pakao u četvrtfinalu...

Pokazale su odbojkašice Kine već u prvom kolu da su spremne za velika dela pošto su nadigrale selekciju Amerike. Upozoravao je selektor Đovani Gvideti da bi i naša reprezentacija mogla da ima problem protiv tima iz Azije, ali opomene nisu urodile plodom. Kina je danas u dvorani "Južni Pariz" nakon preokreta savladala Srbiju sa 3:1 (21:25, 25:20, 25:22, 27:25) i tako kao prvoplasirana u grupi izborila mesto u četvrtfinalu. 

Dobra vest za Srbiju je da naše odbojkašice takođe idu u nokaut fazu pošto su kao najbolja trećeplasirana selekcija izborile mesto u četvrtfinalu. Istina, odbojkašice nisu imale sreće na žrebu budući da su već u grupi odmerili snage sa Kinom i Amerikom, ali se stiče utisak da su izabranice Đovani Gvidetija morale da pokažu više. Makar danas...

Protiv Amerike je Srbija demonstrirala karakter, vratila se od 0:2 i umalo savladala atkuelnog olimpijskog šampiona. Danas - drugačija slika. Kina je delovala motivisano, a ni izgubljeni prvi set nije pokvario planove azijskom predstavniku u Parizu. Nakon nešto više od 30 minuta igre Kineskinje su došle do preokreta, vrlo brzo nakon toga i obezbedila pobedu. 

Informer

 

Izabranice Cai Bina predvodila je korektorka Žu Ting, sjajan utisak ostavila je i Vu Mengđe, dok je u taboru Srbije ponovo najbolja bila Tijana Bošković. Najbolja odbojkašica današnjice osvojila je čak 38 poena, od toga - 17 tokom prva dva seta. 

Srbija će u četvrtfinale iz trećeg šešira, a to znači da su nam potencijalne protivnice u prvom kolu nokaut faze Olimpijskih igara - Italija ili Brazil! 

UŽIVO: 

ČETVRTI SET:

KRAJ! Poraz Srbije... 

26:26 - DRAMA! Nastavlja se velika borba u četvrtom setu. 

21:21 - Bravo! Srbija pokazuje karakter i vraća se iz teške situacije, čeka nas drama u fiišu četvrtog seta. 

14:19 - Porbudila se Maja Aleksić. Odličnim smečevima je poremetila odbranu Kine, ali je već na prvom servisu sve "palo" u vodu. Odlično igraju Kineskinje, imaju savršeno organizovan napad, na sve to i sjajan servis i odlaze na velikih +5!

10:13 - Nažalost, ponovo je "stala" Srbija, Kineskinje to koriste i stiču nešto osetniju prednost. 

7:7 - Povela je Kina sa četiri poena prednosti, ali uzvraća Srbija istom merom. 

2:2 - Egal i na startu četvrtog seta, promešao je sada karte Gvideti, na klupi je ostala Maja Ognjenović, a na terenu je Bojana Drča. 

Informer

 

TREĆI SET:

22:25 - Uspela je Srbija da se vrati na poen zaostatka, ali je usledila serija od dva poena K:ineskinja koje rešavaju drugi set u svoju korist. 

17:20 - Koriste naše rivalke situaciju nakon neuspešnog čelindža naše ekipe, ima Kina tri poena prednosti. 

15:15 - Komična odluka sudija... Nakon video provere koju je tražio Gvideti videlo se da je Kineskinja imala kontakt sa loptom nakon smeča Aleksandre Uzelac, ali to glavni arbitar nije uvažio!

11:9 - Bolje deluju naše odbojkašice u trećem nego tokom čitavog drugog seta, ponovo se raspucala Tijana Bošković, a Kineskinje nemaju rešenja za njene "bombe".

4:3 - Minimalna prednost Srbije na startu trećeg seta, usledila je sporna sudijska odluka inače je vođstvo moglo da bude i veće. 

DRUGI SET: 

20:25 - Velika borba u dvorani "Južni Pariz", Kina dolazi do drugog seta! Očekuje nas spektakularan meč... 

20:23 - Uzvraćaju Kineskinje, dva poena ih dele od osvajanja drugog seta. 

Informer

 

17:19 - Prepolovila je Srbija zaostatak na krilima raspoložene Jovane Stevanović, sada minut predaha za klupu Kine. 

14:18 - Nažalost, ponovo nešto bolja igra Kine, proradio je sevris našeg rivala, mora selektor Srbije da reaguje tajm-autom. 

11:10 - Ni tajm-aut nije zaustavio nalet Srbije, preokret Gvidetijevih izabranica, sjajna je u ovim momentima Maja Aleksić. 

9:9 - Furiozan odgovor Srbije! naše odbojkašice pronašle su recept za sjajni blok Kineskinja, moraju da reaguju tajm-autom. 

4:8 - Osam poena vezuje Kina, raste prednost na startu drugog seta. 

3:4 - Nešto bolji početak Kineskinja u drugom setu, imaju naše rivalke minimalnu prednost nakon sedam poena. 

PRVI SET: 

25:21 - BRAVO, DEVOJKE! Naše odbojkašice osvojile su prvi set u Parizu! 

24:21 - Prava reakcija nakon tajm-auta! Srbija vezuje pet poena i imaće četiri set lopte.. 

19:19 - Još jednom Kina uspeva da odgovori na pravi način, mora Gvideti da reaguje tajm-autom budući da je "stao" servis našim odbojkašicama. 

Informer

 

18:15 - Gvidetijeve izabrnaice ponovo predvodi Tijana Bošković, kojoj sada društvo pravi i Aleksandra Uzelac odličnim finišima u svakom napadu.

12:12 - Sada dobar niz Kine, vraćaju se naše rivalke u meč. 

10:6- Nastavlja Tijana Bošković da teroriše kinesku odbranu, raste prednost odbojkašica u Parizu. 

2:2 - Odličan start naših odbojkašica. Povele su sa 2-0 preko maestralne Tijane Bošković! Uspele su nekako da se povrate u igru Kineskinje i izjednačile su na 2-2, ali preko naših grešaka – prvo Uzelčeve, pa onda i Aleksićeve.