04.08.2024.

20:50

Foto: Reuters

Sport

Legendarni Španac priznao! Koreča: Bez sumnje, Novak je najbolji svih vremena!

Srpski teniser je u finalu posle velike borbe pobedio Španca Karlosa Alkaraza sa 2:0 u setovima, stigao do prve zlatne medalje i tako ušao u istoriji "belog sporta". Naime, Đoković je postao jedan od malobrojnih tenisera koji je osvojio Zlatni slem, odnosno sve grend slemove i najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama. 

Legendarni Koreča, koji sada radi na televiziji "Eurosport", istakao je da su obojica tenisera odigrala fantastično finale, ali da je Đoković u ključnim trenucima bio koncentrisaniji.

- Neverovatno finale. Nivo koji su obojica tenisera prikazala je bio nestvaran. Način na koji su oni udarali lopte, njihova preciznost na forhendu, bekhendu, servisu, kako su se kretali, sa koliko motivacije su igrali... Sve je bilo savršeno. Obojica su bili koncentrisani tokom celog meča, s tim da je Novak u taj-brejkovima pokazao veću smirenost. Forhend dijagonale su po mom mišljenu napravile razliku, iako su obojica mogli da iskoriste neke od mnogobrojnih šansi za brejk - rekao je Koreča u razgovoru sa srpskim medijima u Parizu i nastavio da hvali našeg asa. 

Informer

 

- Sve u svemu, gledali smo sjajan tenis, veliki uspeh za Novaka koji je postao olimpijski šampion, to je jedino što mu je nedostajalo. Ostvario je još jedan rekord u moru rekorda koje već ima, a koje je teško razumeti zato što nisu sa ove planete. 

Koreča je na kraju priznao da je Đoković potvrdio da je najveći svih vremena. 

- Naravno, ako pogledamo statistiku i brojeve, Novak je bez sumnje najveći svih vremena. Mogu navijači imaju svoje miljenike i favorite, ali ako ćemo gledati statistiku, Novak je trenutno najuspešniji ikada - jasno je poručio Koreča.