04.08.2024.

21:30

Foto: Reuters

Sport

Nole hvalio Alkaraza: Pobedio sam najboljeg na svetu, on je u vrhunskoj formi!

Đoković je posle dva taj-brejka pobedio mladog Španca i stigao do zlatne medalje. Srpski as priznaje da ne zna šta bi se desilo da je meč otišao u treći set. 

- Nisam mogao da zamislim da sam izgubio drugi set kako bi bilo u trećem. On je sjajan momak, imam poštovanje za njega. Izgubio je prvi set u taj-brejku, ali je nastavio da se bori, kao i ja. Fokusirao sam se na svaki poen u drugom taj-brejku. Kada sam video poslednji forhend, intenzitet emocija je takav kakav nikad nisam osetio u životu - istakao je Novak. 

Informer

 

Naš as smatra da je Alkaraz trenutno najbolji teniser na svetu, kao i da su mu ova dva taj-brejka bila i najduža koje je odigrao u karijeri. 

- On je bio u vrhunskoj formi, ja sam se osećao isto jako dobro. Kako sam trenirao, igrao na treninzima. Znao sam da ako je ikada šansa, to je na ovim Igrama. Imao sam dosta samopouzdanja, podstreka da guram do kraja. Filmski scenario pobediti trenutno najboljeg na svetu, u možda dva najduža seta koja sam igrao u životu, u dva taj-brejka... Lomila se i moja psiha i njegova, i tela, sve se lomilo. U tim momentima zadržati dah... Totalno se zgrčiš, ne možeš da izbaciš dah, nosi te neka viša sila. Zato sam uvek govorio da je Bog veliki i da osećam tu intervenciju uvek i verujem da mi je to pomoglo danas da osvojim zlato - poručio je Đoković.