04.08.2024.

22:29

Foto: AP/Photo

Sport

Šok u Parizu! Srpski basketaši ispali sa OI

Naš tim bio je jedan od favorita za medalju, ali je na kraju doživeo šokantan poraz i to od domaćina, koga su u grupnoj fazi pobedili. Srpski basketaši tako neće biti u prilici da brane osvojenu bronzu na prethodnim Igrama u Tokiju. 

Srbija je ranije danas poražena od Litvanije rezultatom 20:18, čime je propustila priliku da izbori direktan plasman u polufinale, a sad je ostala bez šanse da se bori za medalju. 

"Trikolori" nošeni velikom podrškom navijača na trgu "Konkord" mnogo bolje su otvorili meč i od prvog minuta bili u vođstvu. Uspevali su naši basketaši da u jednom trenutku stignu do izjednačenja (8:8), ali su domaćini odgovarali sa dvojkama i vratili osetniju prednost.

Na dva minuta pre kraja Francuska je imala i plus tri. Ipak, uspela je Srbija da na 15 sekundi do kraja priđe na samo minus jedan (20:19), ali je Timoti Verža pogodio dvojku osam sekundi pre kraja i doneo domaćinima trijumf, a naše basketaše poslao da pakuju kofere.

10. minut - Desolije vraća Francuze na plus dva, ali Stojačić smanje na 20:19. Ostalo je još samo 15 sekundi. Verža pogađa za dva i eliminiše naše basketaše sa 22:19.

9. minut - Pogađa Branković, ali na isti način uzvraća i Rambo 17:14. Stojačić smanjuje, ali Desolije vraća Francuze na plus tri. Stojačić pogađa dvojku za 19:18.

8. minut - Francuzi održavaju prednost, Desolije vraća domaćinu plus tri - 16:13. 

7. minut - Konačno, prva dvojka. Majstorović pogađa za 13:11.

6. minut - Francuzi sa dve dvojke odlepljuju se na plus četiri. Naši basketaši ništa ne mogu da pogode sa distance.

5. minut - Odgovara Vasić i posle asistencije pogađa za 8:8. Igra se koš za koš. 

4. minut - Uspeli su naši basketaši da uhvate korak i poenima Brankovića stignu do prvog izjednačenja 7:7. Odgovaraju odmah Francuzi preko Desolije i vraćaju prednost 8:7.

3. minut - Imali su naš tim šut za preokret, ali je neprecizan bio Branković, domaćini i dalje u minimalnoj prednosti. Desolije pogađa i uvećava prednost Francuza 7:5.

2. minut - Naš tim poenima Majstorovića i Stojačića smanjuje na 6:5.

1. minut - Francuzi raspucani od starta, Rambo pogodio dve u nizu za 5:2.

PRE MEČA:

22.04 - Selekcija Francuske imaće ogromnu podršku na tribinama na trgu "Konkord", što je i očekivano.  

22.01 - Basketaši Litavanije pobedili su Poljsku sa 21:15, pa će u sutrašnjem polufinalu igrati protiv Holandije.

21.57 - Pobednik ovog meča u polufinalu igraće protiv reprezentacije Letonije, koja je kao prva završila takmičenje u grupi. 

21.50 - Basketaši su prvobitno trebali da igraju sa Francuskom od 21.30 časova, ali je njihov meč pomeren za više od pola sata, a u njihovom terminu je odlučeno da se igra drugi meč četvrtfinala između Litvanije i Poljske. 

21.45 - Biće ovo drugi meč "orlova" i "trikolora" na ovim Olimpijskim igrama, pošto su već u grupi odmerili snage, a bolja je bila naša selekcija sa 19:16.

21.38 - Srpski basketaši danas su izgubili Litvanije sa 20:18 u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, čime su propustili priliku da se direktno plasiraju u polufinale. 

21.30 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Srbija - Francuska.