04.08.2024.

23:43

Foto: EPAimages

Sport

Finale pre finala! Srbija-Italija u četvrtfinalu Olimpijskih igara - Tijana i Paola oči u oči!

Srpske odbojkašice nisu se proslavile u grupnoj fazi Olimpijskih igara, ali su uprkos porazima od Kine i Amerike izborile mesto u četvrtfinalu. Izabranice Đovani Gvidetija sa nestrpljenjem su čekale rasplet u ostalim grupama kako bi saznale rivala na prvom koraku ka medalju, a nakon žreba utisak je jasan - teže nije moglo! 

Srbija će se za mesto u polufinalu Olimpijskih igara u utorak od 21 čas boriti protiv reprezentacije Italije! Biće to susret dve odbojkaške sile, ali i nova epizda rivalstva dveju najboljih na planeti - Paole Egonu i Tijane Bošković. 

Italijanke su do četvrtfinala došle na spektakularan način pošto su bez kao prve izašle iz grupe C. Dominantno je izgledala četa Hulija Velaska protiv Turske, Dominikanske Republike i Holandije, zbog čega im pripada uloga favorita uoči okršaja sa Srbijom. 

Vredi napomenuti da su srpske i italijanske odbojkašice odmerile snage i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Taj meč je takođe bio odigran u četvrtfinalu, a izabranice Zorana Terzića razbile su rivalke sa 3:0. Nadamo se istom ishodu i u utorak.