05.08.2024.

13:00

Foto: epaimages

Sport

Američka legenda se poklonila Novaku! Ne može da veruje šta je gledao

Rodik se na jednom turniru sukobio sa Novakom, uleteo u svlačionicu želeći da se fizički obračuna sa njim. Godinama ga je prozivao jer predaje mečeve, ali ni njemu Nole nije ostao dužan. Amerikanac je na vreme shvatio da nije bio u pravu, pa je sad legendarna ona njegova izjava kako Nole uništava rivala:"prvo im uzme noge, pa dušu, a onda vas uništi".

Nole, svaka čast

Javio se odmah Amerikanac nakon što je naš as osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Kakva snaga uma. Ne mogu da opišem kakav sam uloženi napor sada video od Noleta. GOAT. Dobiti još jednu šansu, reći svima šta ti je prioritet, i onda to sprovesti u delo protiv trenutno najboljeg. Emotivno. Srećni smo što to gledamo. Svaka čast", napisao je Rodik na Tviteru.

Pitali su ga da li je Đoković najveći sportista svih vremena.

"Sigurno je u najužoj listi", odgovorio je Endi.

Informer

Amerikanac i Đoković su izgladili odnose koji nisu bili sjajni, a Rodik je jednom prilikom objasnio šta se desilo u svlačinonici. 

- Tada sam krenuo prema njemu, saterao ga uz ormar, ali sam primetio da je njegov trener za nijansu krupniji od Donovana (MekNeba, kvoterbek u NFL ligi ), i onda sam se smirio. Ohladio sam se vrlo brzo i odlučio da se povučem sa strane -  rekao je Rodik jednom prilikom.

Endi je  često znao žestoko da kritikuje Srbina, nije mu se dopadalo što predaje mečeve, rekao mu je da je folirant, da je uvek povređen, da ga bole leđa, kuk, skočni zglob, da ima grčeve...  Nole je ćutao, a onda 2008. godine, kada je u četvrtfinalu Ju-Es opena pobedio Endija 6:2, 6:3, 3:6 ,7:6, sve mu sasuo u lice.

Informer

- Endi je rekao da imam 16 povreda. Očigledno nemam. Navijači su protiv mene, jer misle da lažem - rekao je tada Nole, dok su sa tribina usledili brutalni zvižduci američke publike.