05.08.2024.

16:44

Foto: EPA

Sport

Poznati američki reper hoće da pravi tim za OI: Evo vam 100.000 dolara!

Autor mnogih hitova gangster rep žanra je pobesneo zbog jako lošeg nastupa reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u Parizu, i ocenio igrače iz svoje profesionalne basket lige kao pravu zamenu i predstavnike zemlje na narednim Igrama u Los Anđelesu 2028.

Kako bi se svi uverili u kvalitet basketaša iz Big 3, Kjub je predložio da osvajač turnira u francuskoj prestonici doputuje u SAD kako bi se takmičio sa timom koji bi on napravio, a pobedniku bi pripalo 100.000 dolara.

- Dobili bismo igrače koji su spremni da brane boje svoje zemlje i vrate nam poštovanje u tom sportu. Momci koji igraju na OI nisu najbolji koje imamo, to je sve politika i bes moćnika. Oni radije ignorišu Big 3 ligu umesto da kući donesu zlatnu medalju. Ti momci ne zarađuju puno, pa je ovo ponuda koju ne smeju propustiti- rekao je Džekson gostujući u emisiji Peta Mekafija.

Podsećamo, popularni muzičar i glumac je oformio ligu u basketu 2017. godine, a za to vreme je kroz nju prošao veliki broj nekadašnjih NBA asova.

Igrači poput Alena Ajversona, Džejsona Ričardsona, Nejta Robinsona, Džoa Džonsona i ostalih nastupali su, dok su legende Džordž Gervin, Rik Beri, Rik Mahorn, Geri Pejton dobili uloge trenera.

Informer

Geri Pejton kao trener

Među članovima u sve popularnijoj basketaškoj ligi oprobao se i nekadašnji reprezentativac Srbije i najbolji 3x3 igrač na planeti Dušan Domović Bulut.

Što se američkog nacionalnog tima tiče, njih predstavljaju igrači koji su deo FIBA-inog sistema i učestvuju na tamošnjim turnirima. 

Predvodi ih nekadašnji NBA košarkaš Džimer Fredet, dok su ostali članovi na najvišem nivou igrali koledž košarku.