05.08.2024.

16:03

Foto: AP/Photo

Sport

Pešić upozorava na Australiju: Igraju odličnu košarku, bez trikova!

Duel sa "kengurima" je na programu sutra od 14.30, a popularni Kari ukazuje ogromno poštovanje kolegi Brajanu Gorijanu i njegovim momcima. Dve selekcije su se već sastale ove godine na prijateljskom turniru u Abu Dabiju i tada je Srbija poražena 75:73.

- Dobili smo najtežeg protivnika. Jako su ozbiljna ekipa, dobro je poznajemo. Iskusni igrači i trener koji imaju kontinuitet dugo godina. Imaju NBA igrače koji su bitni u svojim timovima. Poštujemo ih, to je ekipa koja zna šta hoće. Nema trikova kod njih, igraju jasnu košarku - rekao je Pešić.

Informer

Glavno oružje Australije - Peti Mils

Trofejni stručnjak iz Pirota je potom još jednom apostrofirao igru u odbranu kao ključnu, pogotovo u tranziciji.

Takođe, dodaje da su "orlovi" upravo tom segmentu posvetili mnogo pažnje i da su zbog toga u njemu bolji nego na startu turnira.

- Australija mnogo trči. U današnjoj košarci najvažnija stvar je dobro braniti tranziciju. To je pola posla. Australija je baš u tom segmentu jaka. Kada smo igrali u Abu Dabiju oni su postigli 80 poena, od toga 40 iz kontre. Bolji smo sada nego na startu turnira i trudićemo se da nametnemo svoj ritam. Moramo biti gladni. Lepo je dati koš, ali je još lepše zaustaviti rivala u igri 1 na 1. Mislim da su momci razumeli šta se od njih traži. Mnogo smo na tome radili - ocenio je nekadašnji trener Barselone.

Informer

Mnogo rade na odbrani - reprezentativci Srbije

Pojedine navijače zabrinule su fotografije Nikole Jokića i Vasilija Micića sa poslednjeg treninga. NBA asovi su viđeni kako ledom tretiraju kolena i zglobove, a fizioterapeut reprezentacije im je stavljao zavoje.

Selektor Pešić uverava da se svi osećaju dobro i da je danas sa poslednjeg "štimunga" izostao samo Nikola Jović zbog bolesti.

- Zavoji? Nikola i Vasa ih uvek nose. Svi su zdravi. Samo je Jović danas ostao u hotelu, jer se ne oseća dobro, ali biće spreman za sutra - pojasnio je Kari.