05.08.2024.

18:51

Foto: OKS

Sport

Pariz se poklonio Novaku! Hiljade ljudi pozdravilo olimpijskog šampiona (FOTO GALERIJA/VIDEO)

Organizatori Olimpijskih igara svakodnevno organizuju šampionsku paradu na trgu "Trokadero" ispred Ajfelovog tornja, gde osvajače zlatnih medalja pozdravi na hiljade okupljenih navijača. Danas je čast da se paradira Parkom šampiona imao i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković. 

Olimpijski šampion je izašao na binu ogrnut srpskom zastavom i medaljom oko vrata, dok ga je na desetine hiljada navijača pozdravljalo ovacijama i aplauzima. 

Informer

 

Novak se potom obratio svim okupljenim navijačima i održao emotivan govor. 

- Dobar dan svima, dobar dan Parizu. Ovo je vrhunac moje karijere i san svakog sportiste. Kada ste mladi, sanjate o tome da reprezentujete svoju zemlju širom sveta. Postoje mnogi grend slemovi, Rolan Garos je jedan od njih, ali Olimpijske igre su čast i privilegija. Definitivno je ovo najveći uspeh koji sam ostvario zbog emocija kroz koje sam prolazio. Kada sam osvojio poslednji poen, to nikada nisam osetio. Sa 37 godina sam bio bolji od mlađeg momka i da ostvarim zlato. To je ostvarenje sna i nisam mogao ništa bolje da postignem - rekao je Đoković.

Srpski as se potom zahvalio navijačima na velikoj podršci u Parizu.

- Sjajna je podrška, vi ste najbolji navijači na svetu. Neverovatno! Svaki sport je popunjen, hteo sam da uzmem par karata, ali sve su rasprodate, nije ih bilo ni za mene. Mogli ste da ostavite neku kartu i za mene. Šalim se, stvarno ste sjajni. Divno je biti deo Olimpijskih igara i ove tradicije. Nosio sam zastavu u Londonu na otvaranju i mislio sam da je to najveće dostignuće za nekog sportistu. Do juče, kada sam osvojio zlato - zaključio je Đoković.