05.08.2024.

21:29

Foto: profimedia

Sport

Kapiten "orlova" na slatkim mukama! Bogdanović morao da izabere najboljeg (VIDEO)

Međunarodna košarkaška federacija objavila je zanimljiv video snimak u kojem je kapiten "orlova" morao da izabere najboljeg igrača od nekoliko ponuđenih. Sudeću po reakaciji, Bogdanović je bio na velikim mukama jer su u igri nazvanoj "Ovo ili ono" bile sve same legende evropske košarkake.

Prvi zadatak je bio da bira između braće Pola i Marka Gasol, a Bogdan je posle kratkog razmišljanja izabrao Pola. U narednoj rundi naš as je izabrao Dirka Novickog pre Pola Gasola, a Nemac mu je takođe bio prvi favorit u odnosu na Dražena Petrovića.

Ipak, Novicki je brzo ispao iz trke kada se pojavio Dejan Bodiroga. Na pravim mukama je bio Bogdanović kada je morao da bira između Bodiroge i Gorana Dragića, a posle dugo razmišljanja prednost je ipak dao srpskoj legendi. On se tom prilikom i izvinuo slovenačkom reprezentativcu. 

Bodiroga je Bogdanu bio prvi izbor i u odnosu na Arvidasa Sabonisa i Vlade Divca. Međutim, kada se među izabranima pojavilo ime Predraga Stojakovića, kapiten "orlova" je bez dileme prednost dao nekadašnjem asu Sakramento Kingsa. 

Kako je Bogdanović regovao u ovoj FIBA igrici možete videti u priloženom snimku. 

Inače, košarkaši Srbije, sutra od 14.30 igraju u četvrtfinalnu Olimpijskih igara u Parizu, a rival će im biti selekcija Australija.