05.08.2024.

22:31

Foto: AP PHOTO

Sport

Srbi se kriju u travi! Legenda Australije proziva pred četvrtfinale sa Karijevim "orlovima": Žestoko su nas udarili, to im je zaštitni znak!

Legendarni košarkaš "kengura", Luk Longli, dao je interesantnu izjavu o "orlovima":

- Te evropske ekipe, posebno poput Srbije, čuvene su po tome da se kriju u travi tokom priprema. Nikada ne otvore sve karte u prijateljskim utakmicama, pa često ni u grupi. I to tako dobro rade - rekao je Longli, nekadašnji reprezentativac Australije i bivši NBA košarkaš.

Longli je sa reprezentacijom Australije bio u Riju, kada su "oziji" pobedili Srbiju u grupi.kada je ona pobedila Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju:

- Razbili smo ih u grupi. Bili smo puni samopouzdanja pred polufinale, nismo sumnjali u naš plan. A onda je počela utakmica i bila je to potpuno drugačija Srbija od one koju smo videli ranije. Totalno drugačiji stil… Rotacije su se razlikovale i na kraju su nas dobili u utakmici koja je bila najvažnija… - prisetio se dvomeča iz Rija i dodao:

- Žestoko su nas udarili od prvog podbacivanja… To im je uvek bio zaštitni znak. Biće izuzetno agresivni i biće to drugačiji nivo fizičke igre, kakav Bumersi nisu još videli. Zato ne smeju da se oslanjaju na utakmicu od pre dve nedelje. Ako tu urade i oni nas rano pritisnu, onda će odmah steći prednost i moraćemo da ih jurimo - zaključio je Longli.