06.08.2024.

08:30

Foto: EPAIMAGES

Sport

Teže sa Španijom, nego sa Srbijom! Sad da pokažemo muda ili ćemo kući! Ovo je reakcija selektora Hrvatske posle grupne faze!

Prema rečima Ivice Tucaka, selektora "šahovničara", to će za njegovu ekipu biti teži put ka osvajanju medalje. Mnogi ljubitelji vaterpola nadali su se novom okršaju Srbije i Hrvatske u nokaut fazi olimpijskog turnira. Međutim, Hrvati su u možda odlučujućem meču izgubili od Amera. U nekim momentima izgledalo je da će doživeti pravi debakl, ali na kraju su uspeli da se izvuku i da na kraju dođu do, koliko-toliko podnošljivog rezultata.

Nakon tog meča, selektor Ivica Tucak izdvojio je vreme za razgovor sa srpskim izveštačima. Kako kaže, Španci će biti teži rival nego "delfini", mada se ogradio da u nokaut fazi nema lakih protivnika i da to što će igrati protiv "furije" ne mora ništa da znači.

- Pa nažalost, nismo ostvarili cilj da budemo prvi u grupi što smo negde i mislili. Izabrali smo teži put, sasvim zasluženo smo izgubili. Ne pamtim kada smo bili ovako loši, bez ideje, agresivnosti... Kako u odbrani, tako u napadu. Čestitke Amerikancima. Nama sada sledi teži put. Čestitke Amerikancima, sad ćemo videti. Naše želje su otići do kraja, tako da pre ili kasnije morali bismo se sa njima (Špancima, prim.aut.) suočiti. Jedna strašna reprezentacija, fantastični igrači, tim... Da li ćemo imati snage da to prođemo, videćemo - kaže Tucak.

Informer

Iskusni strateg kaže da nije očekivao tako lošu igru svog tima.

- Ne znam šta se desilo, da li mentalna blokada. Moram kao trener da preuzmem odgovornost za to, jer kad ti ekipa ovako izgleda, trener je kriv. Idemo da probamo da se podignemo. Da li je teže, i to je pitanje. Nekako u glavi misliš da je Srbija lakši rival od Španije, pa dobiješ po glavi. Idemo korak po korak.

S obzirom na to da je više puta ponovio da je Srbija lakši put, probao je da obrazloži zašto tako misli.

- Gledao sam Srbiju. Oscilirali ste, niste bili briljantni na ovom turniru. Ali, to se sada sve zaboravlja. Sad sledi ono pravo, nokaut faza. U jednoj utakmici je sve moguće. Sve što se desilo treba baciti u vodu. Videli ste, neki su mislili da će ovi biti prvi, ovi drugi četvrti... Sad počinje pravi turnir i to je to.

Nešto slično su izjavili i srpski vaterpolisti. U suštini, da je sve dosad bilo nebitno i da od četvrtfinala kreće prava borba.

- Apsolutno, grupa se mora zaboraviti. Kvalitet ekipa je izjednačen. Amerika nas pobedi, Australija pobedi Srbiju, Japan dobije Australiju... Amerika glatko izgubi od Italije, mi dobijemo Grke, Grci dobiju Italiju... Mislim ono. Doduše, to smo i očekivali. Cilj je bio ulazak u četvrtfinale, drugi ulazak u polufinale, treći uzeti neku medalju, zlato. Jedan smo ostvarili, ostala su još dva. Idemo pokazati muda, što se kaže. Ako možemo, ako ne, idemo kući - zaključuje Tucak.

Informer