06.08.2024.

05:34

Foto: tanjug/ap

Sport

Idemooooo, "orloviii"! Srbija igra za polufinale, evo gde možete da gledate meč s Australijom

Duel dve reprezentacije možete da gledate na kanalu TV RTS 1, kao i tekstualni prenos u  blogu uživo na našem portalu. Srbija je prošla grupnu fazu kao najbolji drugoplasirani tim, ali nije imala sreće na žrebu za nokaut fazu takmičenja. Nakon ukrštanja sa Australijom u četvrtfinalu, mogli bismo da igramo protiv SAD u polufinalu. 

Informer

Ono što više brine pred Australijance jeste nastup Nikole Jovića koji nije trenirao dan pred utakmicu. Košarkaš Majamija nije bio u sali za trening, jer se nije osećao dobro, ali da će biti spreman za meč protiv Australije, koju Srbija veoma dobro poznaje zbog prijateljskog meča nedavno odigranog u Abu Dabiju, rekao je selektor Svetislav Pešić. 

Kladionice veruju u pobedu Srbije protiv Australije, kvota na "orlove" je 1,34, dok je na "kengure" 3,4.

Informer

Košarkaši Srbije igraju s Australijom u četvrtfinalu OI

- Dobili smo najtežeg protivnika. Jako su ozbiljna ekipa, dobro je poznajemo. Iskusni igrači i trener koji imaju kontinuitet dugo godina. Imaju NBA igrače koji su bitni u svojim timovima. Poštujemo ih, to je ekipa koja zna šta hoće. Nema trikova kod njih, igraju jasnu košarku - rekao je Pešić pred meč.

Pobednik ovog meča obezbediće plasman u polufinale Olimpijskih igara. Tamo će rival biti bolji iz meča SAD - Brazil, gde će Amerikanci imati veliku ulogu favorita, pa je sve izvesnije da u veoma kratkom roku treći put vidimo naš meč protiv američke reprezentacije koja je prvi favorit za osvajanje zlatne medalje.