06.08.2024.

06:39

Foto: tanjug/ap

Sport

Svet ovo nije video! Čudesni Duplantis nije sa ove planete, pogledajte let Šveđanina (VIDEO/FOTO)

Šveđanin je deveti put u karijeri srušio svetski rekord u skoku s motkom. Ovoga puta je to učinio u Parizu tako što je preskočio visinu od 6,25 metara. Opet je planetu ostavio bez teksta i pokazao da se niko nikada u ovoj disciplini nije pojavio tako dominantan kao što je on.  

Fenomenalno je skakao Šveđanin od samog početka takmičenja, a onda je Armand "napao" istoriju. I prethodni rekord je bio u njegovom vlasništvu, a sad je pred 80.000 ljudi postavio novi i dao sebi novi izazov za sledeće veliko takmičenje. Prvi put je pritisak učinio da Šveđanin ruši letvicu, pa i drugi, a onda je usledila eksplozija oduševljenja na stadionu. Deluje da može da preskoči mnogo više od  6,25 metara i radujemo se skorijoj budućnosti, Šveđanin će nastaviti da piše istoriju, sigurni neće stati na ovome. 

Informer

Pogledajte kako je izgledao skok Armanda Duplantisa i novi svetski rekord.

Informer

tanjug/ap

Švedski skakač s motkom je deveti put srušio svetski rekord, iako su mu samo 24 godine. Prvi put je to uradio u februaru 2020. godine, kad je preskočio letvicu na visini od 6,17 metara. Duplantis je drugi put postao olimpijski šampion, dvostruki je svetski prvak, dok je tri puta bio šampion Evrope.