06.08.2024.

09:53

Foto: Reuters/printscreen

Sport

Novak se slomio i plakao pred kamerama! Dali su mu fotografiju, pogledao je u nebo... (VIDEO)

Naš teniser se u 38. godini domogao olimpijskog zlata, jedinog trofeja koji mu je nedostajao u karijeri. Plakao je Nole kada je pobedio u finalu Karlos Alkaraza, a zaplakao je kao dete i kada ga je jedan novinar podsetio na početke, kada je prvi put uzeo reket u ruke. Slomio se kada je ugledao fotografiju.

- Hoću da ti dam ovo i da mi opišeš kako se osećaš kada gledaš na taj put koji si imao od tog trenutka?-  kazao je novinar. 

Novaku je držao sličicu na kojoj je imao samo četiri godine. Pogledao u nebo i zaplakao, setio se prvog trenera s kojim je radio kao klinac na Kopaoniku.

- Osećam se zahvalno. Zahvalan sam svim ljudima, uključujući i svog prvog trenera, koji su mi pomogli da se zaljubim u ovaj sport. Hvala svima. Hvala Bogu koji je imao milosti i ovo mi omogućio. Tada je to bilo nemoguće ovo dostići. Ništa nije nemoguće kada imaš vere u sebe. Ništa nije nemoguće - ponovio je Nole koji je bio u suzama.

Put nije bio lak, ali je ponosan na sve što je postigao, postao je najbolji ikada.

- Imao sam četiri godine, bilo je to na Kopaoniku. Prvi put sam se zaljubio u ovaj sport. Vraća mi mnogo lepih emocija. Bio je to dugačak put, ponosan sam. 

Prošao je Nole težak put, ali kada se domogao zlatne medalje usledilo je slavlje sa porodicom, prijateljima, ostalim srpskim sportistima u Olimpijskom selu.