06.08.2024.

11:10

Foto: Reuters

Sport

Opa, oglasio se Nadal! Alkarazov poraz od najboljeg u istoriji nije poraz, to je za divljenje...

Iskusni teniski stručnjak ne smatra da je poraz koji je njegov mladi zemljak pretrpeo u finalu Igara u prestonici Francuske zapravo poraz.

- Znate kako, Alkarasov poraz zapravo nije poraz. Njegova srebrna medalja protiv najboljeg tenisera u istoriji zaslužuje naše divljenje. Naš sjajni teniser poražen je u jednom tesnom i intenzivnom meču koji je otišao na Srbinovu stranu u dva taj-brejka. Istina je da je Španac bio glavni favorit da u svoju riznicu trofeja doda i zlato na Olimpijskim igrama, ali je ovoga puta igrao protiv Đokovića koji nas je podsetio na svoje najbolje verzije - temeljno je objasnio Nadal.

Informer



Oduševljen je spektaklom koji su priredili Srbin i Španac, a smatra da je jedna stvar mogla da promeni tok meča i okrene rezultat na stranu 16 godina mlađeg tenisera.

- Uh, da je ijednu od mnogih brejk lopti uspeo da pretvori u brejk, mislim da bi pobedio - smatra Nadal.

Informer



Priznao je Toni da je Đoković najbolji u istoriji i poručio da se divi srebru Alkaraza.

- Karlosove suze na terenu su jasan znak patnje i frustracije, ostavilo je to nama gorak ukus u ustima, ali to ne sme da nas prevari da je u pitanju poraz. Izgubio je meč koji je lako mogao da ode i na njegovu stranu, dok se isto tako borio za svaku loptu, držao je ceo stadion u neizvesnosti i svi su mogli da uživaju u sjajnom tenisu i njegovoj strasti. Njegovo srebro protiv najboljeg u istoriji apsolutno zaslužuje divljenje - zaključio je Toni Nadal.