06.08.2024.

17:36

Foto: EPAImages

Sport

Srbija ga poslala na biro rada! Gordžijan napustio klupu Australije nakon eliminacije sa Igara!

Režirali su srpski košarkaši čudo na Olimpijskim igrama u Parizu! "Orlovi" su sredinom druge deonice bili u zaostatku od 24 poena, ali su nakon spektakularnog preokreta uspeli da savlade Australiju i plasiraju se u polufinale. Meč je rešen nakon produžetaka, a "kenguri" su i u tom periodu imali prednost od pet poena. Ipak, ništa im danas nije bilo dovoljno za pobedu u "Bersiju". 

Odmah nakon eliminacije sa Olimpijskih igara, selektor Australije - Brajan Gordžijan, podneo je ostavku! Kako javlja "ESPN" iskusni strateg rešio je da se povuče sa klupe nacionalnog tima, a "kengure" je predvodio od 2020. godine i sa njima je došao do bronza na Igrama u Tokiju. 

Australijanci su prošle godine ostavili slab utisak na Svetskom prvenstvu, tada su zauzeli 10. mestu, a danas su završili ušeće i na Olimpijskim igrama. 

Informer

 

Inače, Brajanu Gordžijanu je ovo drugi mandat na klupi Australije. Nacionalni tim predvodio je od 2001. do 2009. godine, a Olimpijske igre u Parizu su mu četvrte na poziciji selektora pošto je istu ulogu imao u Atini, Pekingu i Tokiju. 

Radi se o iskusnom stručnjaku koji se trenerskim poslom bavi od 1988. godine, većinu karijere proveo je radeći u Australiji na klupi tamošnjih klubova iz NBL lige, a trenutno je šef struke u Sidnej Kingsima.