06.08.2024.

17:55

Foto: AP/Photo

Sport

Pešić: Hvala Bogu, košarka se igra dva poluvremena!

"Orlovi" su jako loše počeli meč i na poluvreme otišli sa 12 poena zaostatka. Kako popularni Kari kaže, sreća naša pa je do kraja utakmice bilo još 20 minuta igre. 

Selektor priznaje da su aktuelni vicešampioni sveta po prvi put osetili pritisak i da je to dosta uticalo na loš start.

Počeli smo pod velikim pritiskom. Svaka utakmica eliminacije je psihički jako teška. Po prvi put nam se desilo da smo bili pod pritiskom. Noge su nam otkazale. Nismo stizali faul da pravimo i to ne samo zbog njihovog kvaliteta. Gledali smo jedan u drugog umesto da igramo našu igru. Agresivno su igrali odbranu, a mi nismo mogli da pronađemo rešenje. Sva sreća u košarci postoje dva poluvremena - rekao je Pešić.

Informer

Kari Pešić

Nekadašnji strateg Barselone smatra da je agresivna igra u odbrani Australije najviše poremetila ritam "orlova" i nametnula ritam, zbog kojeg je trofejni stručnjak iz Pirota više puta kipteo od besa.

Takođe, dodaje da Srbija neće komentarisati suđenje dok je on selektor.

- Podizali su svoje samopouzdanje jakom odbranom. Jesu pogađali svašta Mils i Gidi, ali sve je to proteklo iz sjajne defanzive. Mi smo iskoristili poluvreme, sabrali se i pokazali ponos i karakter. Moram da kažem da je to sjajno, Ja više volim kada držiš kontinuitet i pobediš, ali ovakvi trijumfi mnogo znače. Suđenje Srbija ne komentariše dok sam ja selektor - ocenio je Kari.

Informer

Džok Lendejl i Džoš Gidi sjajni za Australiju

U sastavu Srbije nije bilo Nikole Jovića, koji je juče propustio trening zbog bolesti. Selektor Pešić poručuje da as Majami Hita ipak nije uspeo da se oporavi i da će o njegovom statusu za polufinale odlučivati sutra.

- Nikola nije bio spreman za danas. Malo mu je bolje, samo malo. Videćemo sutra šta će biti - zaključio je bivši selektor Nemačke.