06.08.2024.

18:06

Foto: OKS

Sport

Drž'te konje, Jokić je u gradu! Čestitke na račun Srbije stižu sa svih strana! Oglasili se FIBA i NBA, navijači u transu (FOTO)

Porazi tokom pripremnog perioda pred put na Olimpijske igre naterali su pesimiste da pomisle da Srbija igra bolje bez Nikole Jokića. Ali... Sada je dosta sa takvim porukama! Perfektna partija protiv Australije za preokret i polufinale Igara u Parizu dovoljan su dokaz da se u Somboru 1995. godine rodio najbolji košarkaš današnjice! 

Trostruki MVP NBA lige na terenu je proveo nešto više od 38 minuta i radio je sve što je bilo potrebno! Meč je završio sa 21 poenom, 14 skokova i 9 asistencija, dakle, za trip-dabl mu je ponovo nedostajalo samo jedno uspešno dodavanje. Na sve to, Jokić je dodao četiri ukradene lopte i dve blokade - brutalno! 

Radi se o partiji koja je oduševila čitav svet, a čestite stižu iz daleke Amerike. Naime, na stranici NBA lige objavljena je detaljna statistika Nikole Jokića. 

"Dominantna partija Nikole Jokića u Parizu predvodila je Srbiju do polufinala Olimpijskih igara. Njegov skoro trpl-dabl obrisao je 24 poena minusa i obezbedio pobedu", piše na stranici NBA lige. 

Čestitke su stigle i na od strane FIBA. Svetska košarkaška organizacija na šaljiv način čestitala je Jokiću i Srbiji na plasmanu u polufinale Olimpijskih igara. 

"Drž'te konje, Jokić je u Parizu", stoji u kratkom saopštenju FIBA. 

Naravno, najviše kreativnih čestitki imali su navijači širom sveta. Nama je za oko zapalo poređenje Nikole Jokića i turskog takmičara u streljaštvu - Dikeca, koji je hladnokrvnošću oduševio planetu svojim pucanjem na Olimpijskim igrama.