06.08.2024.

21:51

Foto: OKS

Sport

Brat Nemanja u transu! Jokić sa ćerkicom i surugom slavio pobedu!

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu pošto je danas nakon preokreta savladala selekciju Australije. Imali su "kenguri" 24 poena prednosti, ali im to nije bilo dovoljno za pobedu protiv čete Svetislava Pešića. 

Još jedan spektakularan meč odigrao je Nikola Jokić koji je za 38 minuta na parketu upisao 21 poen, 14 skokova, devet asistencija, četiri ukradene lopte i dve blokade. U finišu meča je svojim prepoznatljivim "Sombor shuffle" potezom zadao poslednji udarac Australiji, a nakon pobede odmah je pohitao u zagrljaj svojoj ćerkici. 

Nikolu su na meču u Bersiju pratili stariji brat Nemanja, supruga Natalija i ćerka Ognjena. Po tradiciji, srpski košarkaš je odmah nakon meča otišao da se pozdravi sa njima. 

Informer

 

Pobeda nad Australijom posebno emotivna bila je za Nemanju Jokića koji je u delirijumu proslavio poene svog brata za kraj meča. 

"Orlovi" u polufinalu čekaju boljeg iz meča Amerika-Brazil. Taj duel na programu je večeras od 21 čas, a nakon toga biće poznat i tačan termin polufinalne utakmice. Sigurno je da će ona biti odigrana 8. avgusta, odnoso - u četvrtak.