07.08.2024.

06:40

Foto: reuters/tanjug

Sport

Najava 12. dana na OI! Košarkašice i vaterpolisti u borbi za polufinale, na programu i tekvondo, rvanje, kajak i atletika

Dan u Parizu otvoriće srpski tekvondista Lev Korneev, koga od 9 časova očekuju kvalifikacije u kategoriji do 58 kilograma. Pola sata posle njega takmičenje na Igrama počeće i Milica Novaković. Naša kajakašica od 9.30 nastupiće u kvalifikacijama u trci na 500 metara. 

Srpske košarkašice u 11 časova krenuće u bitku za četvrtfinale OI, a protivnice će im biti selekcija Australije. Izabranice Marine Maljković u slučaju prolaska dalje igraće protiv boljeg iz meča u kom se sastaju Amerika i Nigerija. 

Informer

 

Srpski atletičar Elzan Bibić debitovaće na Igrama u Parizu u 11.10 časova, kada ga očekuje kvalifikaciona trka na 5000 metara. Bogat sportski dan nastavlja se u rvanju, pošto će Matea Nemeša u 11.30 časova očekuje borba u osmini finala u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom. U istom terminu takmičiće se i drugi srpski rvač Aleksandar Komarov, ali u kategoriji do 87 kilograma. 

Od 11.50 časova takmičenje će početi i atletičarka Adriana Vilagoš. Našu bacačicu koplja očekuju kvalifikacije. Za kraj dana očekuje nas nova borba za polufinale, pošto će vaterpolisti Srbije od 15.35 časova igrati protiv reprezentacije Grčke.