06.08.2024.

22:24

Foto: Reuters

Sport

Tužan kraj za srpske odbojkašice! Italijanke deklasirale naše devojke!

Naše devojke su nažalost završile učešće na Olimpijskim igrama bez osvojene medalje. Italijanke nisu dopustile nijedan sez  izabranicima Đovanija Gvidetija. Mora se priznati da su tu dosta doprinele i Srpkinje, pošto su mnogo grešile u svakom setu.

Borile su se naše devojke, konstatno pokušale da se vrate u igru međutim, ovo nije bila njihova veče,  a protivnice su to maksimalno iskoristile i zasluženo stigle do trijumfa koji ih je odveo u poluifinale Olimpijskih igara u Parizu.

Prvi set je delovao dobro. Sjajno su igrale naše devojke, konstnatno su imale prednost, diktirale su ritam. Briljirale su Tijana Bošković i Tijana Uzelac, činilo se kako ćemo bez većih problem doći do vođstva, ali desilo se nešto potpuno suprtono.

Informer

Uhvatile su ritam Italijanke i počele da nižu poene. Motivacije im nije falilo, a pad u igri naših devojaka je bio itekako vidljiv. Pokušao je Gvideti tajm-autom da ih vrati u igru, ali njegovi saveti ovaj put nisu urodili plodom.

Preuzela je kontrolu Italija, dva puta su stizale do izjednačenja, a zatim su uspele i da preuzmu vođstvo u setu. Prilikom rezultata 25:24 nisu iskoristile set loptu, ali već kod druge su bile uspešne.

U drugom setu su devojke u plavim dresovima od početka preuzele incijativu. Nema sumnje da su bile dominantnije na terenu, a što se tiče grešaka naših odbojkašica, one su bile najvidljivije upravo u ovom setu.

Informer

Čak i kada se činilo da Srpkinje imaju šansu da stignu do prekoreta,  Italijanke bi dignule svoj nivo igre  i pokazale da su one te koje se pitaju za igru. Išle su mirno korak po korak, a set su dobile rezultatom 25:20.

U trećem setu je već bilo jasno da srpske odbojkašice nemaju ni snage, a ni dovljno motiva da se vrate u meč. Briljirale su protivnice, strpljivo insistirale su na svojoj igri što im je donosilo sve veću razliku koja je na kraju rezultatirala pobedom, pošto su treći set dobile rezultatom

Italija će u polufinalu Olimpijskih igara odmeriti snage sa selekcijom Turske, dok će Brazil izaći na megdan Sjedinjenim Američkim Državama.