06.08.2024.

23:05

Foto: OKS

Sport

Maja u suzama najavila kraj: Došlo je vreme, uživala sam!

Nažalost, odbojkaška reprezentacija Srbije završila je svoje učešće već u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Izabranice Đovanija Gvidetija poražene su već na prvom koraku ka medalji pošto je večeras u Parizu bolja bila Italija - 3:0. 

Poraz od Italije biće upamćen kao jedan od većih neuspeha naših odbojkašica, ali i kao meč nakon kog se od reprezentacije oprostila legendarna Maja Ognjenović. Proslavljena srpska korektorka nekoliko puta je najavljivala penziju, no, do nje nije došlo. Ipak, kako kaže - sada je došlo vreme. 

- Da, definitivno je kraj. Nije bio Rio, nije bio Tokio, došlo je vreme za to. Uživala sam, bilo mi je prelepo i prezahvalna sam na svemu, svakoj medalji, uspehu, svim saigračicama, selektorima, Savezu... Ogroman osećaj zahvalnosti. Mnogo mi je bilo lepo i mnogo mi je bilo teško - rekla je Maja u suzama nakon eliminacije. 

Informer

Maja Ognjenović je tokom reprezentativne karijere osvojila mnoštvo medalja na velikim takmičenjima. Na Olimpijskim igrama ima srebro i bronzu, na Svetskim prvenstvima zlato i bronzu, dok je na Evropskim šampionatima dva puta bila šampiona, tri puta srebrna i jednom bronzana. 

Majo, hvala na svemu!