06.08.2024.

23:17

Foto: OKS

Sport

Đovani, da se ne ljubimo... Gvideti napušta kormilo reprezentacije!

Doživela je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije brodolom na Olimpijskim igrama pošto su učešće na turniru u Parizu završile već u četvrtfinalu. Večeras je od naših devojaka bolja bila Italija sa 3:0, a duel u dvorani "Južni Pariz" bio je poslednji za legendarnu kapitenku - Maju Ognjenović. 

Ipak, Maja neće biti jedina koja napušta nacionalni tim. Ugovor selektoru Gvidetiju istekao je nakon poraza od Italije, a u razgovoru sa medijima najavio je da produžetka saradnje neće biti. 

- Moj ugovor je istekao, verujem da je ovo bila moja poslednja utakmica - rekao je Gvideti nakon poraza. 

Smatra, sada već bivši selektor Srbije, da je Italija zasluženo slavila u Parizu budući da je tokom čitavog turnira igrala bolju odbojku od naših reprezentativki. 

- Izgubili smo od protivnika koji je igrao bolje od nas. Nadali smo se medalji, ispadanje sada nije ono što smo želeli. Ovo je loš rezultat za Srbiju. Poslednja utakmica ne bi trebalo da uzme sve što je ova ekipa uradila. Budite ljuti na mene, a ne na igračice. Donele su Srbiji puno uspeha. Na meni je da budem krivac, odbojkašice nisu zaslužile - objašnjava bivši selektor, a potom nastavlja. 

Informer

 

- Bili smo dobri u prvom setu, ali nismo ga zatvorili. Posle smo se raspali brzo, imali smo slabosti koje nismo mogli da sakrijemo. Italija je posle bila opuštenija. Žao mi je što nismo odigrali bolje. Nismo se borili kako Srbija može da se bori. Neprihvatljivo je ne iskoristiti ovakvu prednost.

Za kraj, poručio je da u Parizu Srbija nije odigrala ni dobro, ali ni previše loše. 

- Srbija ima puno sjajnih igračica, odigrali smo dobre prijateljske utakmice, a u Parizu nismo bili loši, ali ni sjajni - podvukao je Gvideti.