06.08.2024.

23:10

Foto: Reuters

Sport

Amerikanci zakazali duel sa "orlovima! "Drim tim" pregazio Brazilce, evo kada se igra meč Srbija-SAD

"Drim tim je večeras u poslednjem četvrtfinalu, očekivano, deklasirao ekipu Brazila sa 122:87 i tako zakazao okršaj sa "orlovima". Duel srpske i američke selekcije na programu je već sutra od 21 čas, dok će u drugom polufinalu snage odmeriti Nemačka i Francuska. 

Izabranici Stiva Kera, kao što se i očekivalo rutinski su došlo do trijumfa nad južnoameričkom selekcijom, koja se hrabro držala samo u prvoj četvrtini meča. Iako su Amerikanci od starta diktirali ritam, uspevali su Brazilci da održavaju korak i dostižnih osam, devet poena razlike.

Kako se prva četvrtina bližila kraju, tako se igra" karioka" počela da raspada, pa je "drim tim" već početkom druge deonice imao i plus 19. Ipak, Brazilci su tada predvođeni najraspoloženijim Brunom Kaboklom uspeli da prepolove minus i priđu na devet razlike, ali je to bilo sve što su i uspeli da urade. 

Informer

 

Amerikanci su tada ubacili u šestu brzinu, zasuli koš protivnika i na odmor otišli sa ogromnih 27 razlike (63:36). Ni u drugom poluvremenu se slika na terenu nije menjala, nastavili su izabranici Stiva Kera da rešetaju Brazilce i da iz minuta u minut povećavaju prednost do maksimalnih 35 poena razlike. 

Amerikanci su do trijumfa predvodili Devin Buker sa 18 poena, Entoni Edvards je dodao 17, a istakli su se još i Džoel Embid sa 14 i Entoni Dejvis sa 13 poena. Brazilcima na kraju nije pomogla ni sjajna partija Bruna Kabokla i 30 poena, a pratio ga je Žoržinjo Di Paula sa 15.