07.08.2024.

05:50

Foto: profimedia

Sport

Jokića su tukli, gurali, grebali, a on pobesneo pa ih zgazio (FOTO)

Srbija je savladala "kengure" sa 95:90 posle produžetka i to nakon  velikog preokreta jer je bila u minusu čak 24 poeana tokom prvog dela meča. Bio je to istorijski povratak, "orlovi" su uspeli što nije nijedna ekipa na Olimpijskim igrama ikada. 

Ističu da su "orlovi" pokazali karakter, verovali jedan u drugog kada su svi mislili da je kraj, da povratka nema. Jokić je briljirao u napadu, odbrani, ubacivao je nestvarne poene, služio saigrače, a meč je završio sa  21 poenom, uz 14 skokova i osam asistencija.

Australijancima nisu pomogli ni podli potezi, niski udarci, grebanje, udaranje... Nisu birali način da zaustave najboljeg na svetu. Zna Jokić najbolje kako mu je danas, da li je noćas mogao da spava. Ostali su ožiljci i modrice na rukama, ramenima, šakama...

Informer

Informer

Informer

Nije bilo lako s Australijancima, ali "orlovi" su pokazali karakter.  Od igre koju je bilo bolno gledati, bez žara, borbenosti, srčanosti i "-24", došli su do velikog preokreta i polufinala. Tamo ih čekaju Amerikanci, drugi put na Olimpijskim igrama (četvrtak, 21.00). Imaju puleni selektora Svetislava Pešića sve za veliku pobedu, sad moraju "samo" herojski da se pobiju s Amerikancima.