07.08.2024.

06:19

Foto: profimedia

Sport

Vređao i besramno omalovažavao Novaka! Italijanu sad bride obrazi od stida

Srbin je u Parizu osvojio zlato na Olimpijskim igrama sa 37 godina, samo nekoliko nedeljja nakon što ga je Italijan sramno ispozivao.

Iako je mesec dana nakon operacije kolena uspeo da dogura do finala Vimbldona, pa izgubio od Karlosa Alkaraza,  bivši šampion Rolan Garosa nije bio impresioniran Novakovim podvigom. On je tada samouvereno izjavio da je Srbin završio karijeru, da više nikada neće moći da pobedi Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. Poručio mu je da je vreme da ode u penziju.

Sada se kaje jer mu je jezik bio brži od pameti. Nakon finala Olimpijskih igara i slavlja našeg tenisera, srušio je onog istog Alkaraza, Panata se oglasio i priznao da je pogrešio:

"Đoković je demonstrirao, ako je bilo ikakve potrebe, da je neverovatan šampion. Rekao sam da mislim da ne može da igra na tom nivou više, ali me je razuverio i zato moram da mu čestitam. Kapa dole!", napisao je Italijan.

Informer

Podsećamo, Panata je lako otpisao Srbina pre mesec dana, iako je stigao do finala Vimbldona samo tri nedelje nakon operacije kolena.

- Karlos je odavno pokazao da je veoma jak teniser. Što se mene tiče, on i Siner su izjednačeni na prvom mestu. Meni nije najjasnija logika da se za prvo mesto gledaju rezultati iz poslednjih godinu dana. A, što se tiče Đokovića, mislim da nikada više neće pobediti ni Alkarasa ni Sinera - rekao je tada Panata.

Govorio je da će njegov zemljak Siner da ga otera u penziju. 

- Ako Siner dobije Đokovića još dva-tri puta u 2024. godini, onda će to da bude noćna mora za Novaka. To će da ga pogura ka penziji - tvrdio je nedavno Italijan.