07.08.2024.

08:13

Foto: profimedia

Sport

HRT titlovao Novaka i razbesneo Hrvate: Ne zaje*avajte se, žalosno, ko da Nole svahili priča... (VIDEO)

Nole je posle velikog trijumfa i pobede protiv Karlosa Alkaraza u finalu prošetao ispred Ajfelove kule, pa pokazao koliko je veliki. Ogrnuo je srpsku trobojku i komšijama otkrio da se nikad bolje nije osećao u životu, a potom je nahvalio i neke hrvatske sportiste, Donu Vekić i braću Sinković koji godinama dominiraju u veslanju.

- Pete Olimpijske igre, osvojio sam bronzu u Pekingu. Od tada sam gubio u polufinalima, nikad nisam mogao da pređem tu prepreku, pritisak sve veći i veći svake Olimpijske igre. Ovoga sam puta uspeo, emocije su nezamenjive, neopisive, nešto što su legendarna braća iz Hrvatske Sinković doživeli više puta, oni su došli "kao u šetnju u parku". Njima je isto drago zbog mog zlata, a meni je drago zbog njih. Fantastično je kada se na najvećoj sportskoj smotri dokažu male nacije kao što su Srbija, Hrvatska i druge zemlje iz regije. Mora čovek da se uštine.  Mislim da živimo san - rekao je ogrnut zastavom Srbije sa osmehom na licu Nole, što je HRT preveo, inače valjda ne bi razumeli komšije šta je najbolji teniser ikada rekao.

Informer

I Hrvati su bili u šoku, besni su i kivni na  HRT jer je preveo izjavu najboljeg tenisera ikada, čak su se i našalili da ga ne bi razumeli da nije bio prevod na hrvatski jezik.

"Bože, apsurda sa prevodom. Pa stvarno ljudi gde mi idemo i sta umišljamo", "Ova izjava ne treba prevod! Ljudina","Prevode moji Hrvati ko da Nole svahili priča. Retko kad sam nešto apsurdnije doživela. Tebi Nole svaka čast na uspehu i na intervjuu". "Jednoga dana će nam stvarno trebati prevod jer se nećemo ništa razumeti iz samo jednog razloga, zato što je nekome to bilo mnogo bitno", "Hvala za prevod... u suprotnom nisam siguran da bih baš znao o čemu priča  legendarni Nole. Ljudi, ako mogu da zamolim - ajd' da se više ne za*ebavamo na ovu temu "prevoda za prevod", Više smo i Bogu dragom postali smešni hvala na razumijevanju ili na razumevanju hvala", "Taman sam se prijatno iznenadio kad sam video Đokovića na HRT-u, a onda vidim ove titlove. Žalosno", samo su neki komentari ljutih Hrvata.