07.08.2024.

09:11

Foto: EPAImages

Sport

Tejtum poziva na oprez pred Srbiju: Biće teško pobediti ih tri puta...

Uoči starta Olimpijskih igara u Parizu brojni stručnjaci očekivali su da se u finalu nađu Amerika i Srbija. Žreb je, nažalost, želeo drugačije te će četa Svetislava Pešića sa "jenkijima" snage odmeriti već u polufinalu. Biće to treći duel "orlva" protiv drim tima ovog leta, a izabranici Stiva Kera ukupnim rezultatom vode 2:0. 

Nema nikakve dileme da uloga apsolutnog favorita ide Amerikancima koji su se sinoć dominantno plasirali u polufinale pobedivši Brazil sa 122:87. Uspeo je Stiv Ker da odmori neke od nosioca igre, a veliku minutažu protiv "karioka" dobio je nedavno krunisani kralj NBA lige - Džejson Tejtum. 

As Bostona propustio je prvi meč na Olimpijskim igrama protiv Srbije, ali je na meču protiv Brazila dobrio 20ak minuta na parketu i za to vreme ubacio tek pet poena. Odmah nakon pobede nad "kariokama" Džejson Tejtum posvetio se priči o Srbiji i tom prilikom je najavio težak meč u borbi za plasman u finale. 

- Teško je pobediti jedan tim tri puta u tako kratkom vremenskom intervalu. Očekujemo da to bude jako težak meč, biće zabavno i radujem se tom okršaju - rekao je Džejson Tejtum nakon pobede nada Brazilom. 

Informer

 

Nije se Amerikanac previše bavio analizom prethodnog, ali ni narednog protivnika već je svoje izlaganje posvetio poređenju nokaut faze na Olimpijskim igrama i plej-ofa NBA lige.

- Drugačiji je ovo turnir, nije kao plej-of. Svi su očekivali od nas da pobedimo, ali ne smemo da uzimam stvari zdravo za gotovo. Kanada je izgubila... Mnogo toga može da se desi u jednoj utakmici - dodao je Amerikanac. 

Meč Srbije i Amerike na programu je u četvrtak - 8. avgusta, od 21 čas.