07.08.2024.

11:45

Foto: EPAImages

Sport

Američki rekorder se plaši Srbije: Žele medalju, vratili su se iz 24 poena minusa!

Opravdali su košarkaši Amerike očekivanja i bez mnogo problema savladali Brazil u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Izabranici Stiva Kera savladali su "karaoke" sa 122:87 i zakazali treći obračun protiv Srbije ovog leta. Ulog će, za razliku od prethodna dva meča, sada biti najveći budući da će pobedik otići u finale i obezbediti sebi medalju u Parizu. 

"Jenkiji" su na startu Olimpijskih igara poprilično lako savladali Srbiju, a glavni krivac za to bio je Kevin Durent. As Finiksa u prvom poluvremenu slomio je otpor "orlova" ubacivši 21 poen. Protiv Brazila bio je nešto slabiji (11 koševa), ali mu je to bilo dovoljno da ispiše nove stranice iistorije američkog sporta. 

Kevin Durent je protiv Brazila postao najbolji strelac SAD-a na Olimpijskim igrama ikada. Sa svojih 494 poena pretekao je čuvenu Lisu Lesli zbog čega ga je Devin Buker prozvao "Kapetan Amerika". Ipak, popularni "Kej D" nije želeo mnogo da se bavi svojim dostignućem već je istakao da je glavni cilj u Parizu zlatna medalja. 

Informer

 

- Rekordi su tu da se obaraju, ali ja sam potpuno fokusiran na zlato. Timovi će nas napadati, sviđa mi se kako se sa time nosiomo. Nema sumnje da i Srbija želi medalju, vratili su se iz 24 poena minusa... Igrali smo sa njima dva puta, sigurno je da će biti spremni - rekao je Durent. 

Jasno je da uloga favorita ide na stranu Amerike budući da Stiv Ker na raspolaganju ima neke od najboljih košarkaša današnjice. Tu su Lebron Džejms, Stef Kari, Džejson Tejtum, Kevin Durent... No, imaće i Srbija šta da kaže, a spektakularno polufinale na programu je 8. avgusta od 21 čas.