07.08.2024.

10:05

Foto: EPA Images

Sport

Milice, bravo! Srpkinja u polufinalu Olimpijskih igara!

Sjajan početak dana za srpski olimpijski tim u Parizu! Nakon što je Lev Kornejev pobedio u prvom kolu takmičenja u tekvondu, sjajan nastup imala je i naša kajakašica - Milica Novaković. Ona je zauzela drugo mesto u kvalifikacijama na 500 metara i izborila mesto u polufinalu sa vremenom 1.50,37! 

Linea Stensils sjajno je otvorila trku, ali je vrlo brzo naša Milica preuzela prvo mesto. Srpska kajakašica za 52,63 sekunde prešla je polovinu trke, tek 20 stotih sporija je bila Šveđanka Stensils koja je pomenutu prednost uspela da neutrališe. 

U foto-finišu Linea Stensils bila je brža od Milice Novaković i zauzeala prvo mesto u četvrtoj grupi u kvalifikacijama. Ipak, srpska kajakašica je sa drugim mestom obezbedila polufinale u disciplini K1 na 500 metara. 

Informer

 

Iza Milice Novaković i Linee Stensils ostali su Anžeka Paloudova, Marija Povk, Ana Paula Verguc, Karina Alanis Morales, te Samalulu Klifton. 

Prema definisanim pravilima, po prve dve kajakašice iz svake od šest grupa direktno se plasirala u polufinale discipline K1 na 500 metara, dok takmičarke koje završe od trećeg do sedmog mesta imaju pravo nastupa i u četvrtfinalu.