Autor: S. M.

07.08.2024.

12:34

Foto: profimedia

Sport

Ništa od finala! Vilagoš loša u kvalifikacijama

Mlada Adriana je u kvalifikacijama bila 13. u generalnom plasmanu, odnosno prva "ispod crte", pa se neće boriti za medalju. 

Kvalifikaciona norma za finale iznosila je 62 metra, koliko su morale takmičarke da prebace da bi došle do borbe za medalju. Vilagoš je solidno počela kvalifikacije. U prvoj seriji bacila je koplje 60.49. U drugoj je bila nešto slabija, pošto je bacila 60.17, što takođe nije bilo  dovoljno, dok je u trećem pokušaju totalno podbacila.

Treći hitac bio je jedina šansa za Vilagoš, ali nažalost bacila je samo 49.41, te je tako završila prvi nastup na Olimpijskim igrama.

Budućnost je pred 20-godišnjom Adrianom Vilagoš. Njen najbolji rezultat u sezoni je bio 65,58 metara, ali je pritisak na debiju na OI očigleno učio svoje, ali ne sumnjamo da će u Los Anđelesu za četiri godine da nas obraduje. 

Srpska atletika tako će učešće na Olimpijskim igrama završiti bez odličja. Samo se Angelina Topić domogla finala u skoku uvis, ali zbog teške povrede nije mogla da se takmiči. Ivana Španović, Milica Gardašević, kao i Elzan Bibić, su ispali  u kvalifikacijama.