07.08.2024.

13:13

Foto: profimedia

Sport

Nisam mogla da se sastavim! Adriana Vilagoš iskreno o debiju na Igrama

Jednu od najperspektivnijih atletičarki Evrope i sveta ne bi trebalo kriviti, odnosno trebalo bi je maksimalno podržati, jer ona predstavlja budućnost naše atletike. Kvalifikacije je okončala na 13. mestu, a najbolji hitac imala je u prvoj seriji kad je bacila koplje do dužine 60.49 metara. Norma za finale iznosila je 62 metra.


- Nisam mogla da bacim kako sam zamislila. Nisam se sastavila sama sa sobom. Osećam žal, bila sam spremna, osećala sam se spremno. Još sam mlada, pokušaću da naučim iz ovoga i izvučem samopouzdanje i lekciju za ubuduće. Trema? Nisam pokazala ono što znam. To je sport. Moram da se odmorim i idemo dalje i još jače nego do sada - rekla je Vilagoš srpskim izveštačima u Parizu.
 


Srbija je mnogo očekivala od atletičara na ovim Igrama u Parizu, ali niko od njih nije uspeo da izbori čak ni finale.


- Ovo nisu baš najbolje igre za srpsku atletiku. Mislim da ćemo svi izaći jači iz ovoga. Svi dobro rade i ne određuje ovaj neuspeh sve. Nadam se da na narednim Igrama i takmičenjima će biti više uspeha i sreće i da će se rezultat popraviti - dodala je Adriana.


Dugoprugaš Elzan Bibić, koji u trci na 5.000 metara nije uspeo da izbori finale, žalio se da je u Olimpijskom selu proteklih dana bilo previše bučno. Vilagoš je, međutim, stekla drugačiji utisak.


- Nisam imala problema tamo. Sve je bilo u redu, ali se tako završilo kako se završilo - naglasila je mlada takmičarka.