07.08.2024.

14:01

Foto: AP PHOTO

Sport

Srpkinje posle kraha dobijaju novog selektora! Odbojkaški savez negira da je Gvideti smenjen

Italijanski stručnjak je posle eliminacije u četvrtfinalu Igara u Parizu kazao da mu ugovor ističe i da mu je meč protiv Italije bio poslednji na klupi naše selekcije, međutim Odbojkaški savez negira promenu na klupi selektora.

Očekuje se da nakon neuspeha na Olimpijskim igrama, na kojima je Srbija deklasirana od Italije u četvrtfinalu, Odbojkaški savez naše zemlje donese konačnu odluku, a već se spekuliše o imenima. Srbija je sa aktuelnim trenerom turskog Vakifbanka u dvogodišnjem mandatu osvojila samo evropsko srebro prošle godine u Belgiji, pa je odluka navodno pala na nekadašnjeg francuskog asa, Stefana Antigu, javlja Sport klub.

Informer

Međutim, Odbojkaški savez Srbije demantuje da je izabran novi selektor ženske reprezentacije Srbije, a da je Đovani Gvideti smenjen.

"Kao svaka ozbiljna organizacija i Odbojkaški savez Srbije će prvo po ubrzanom postupku analizirati rezultate ženske i muške seniorske reprezentacije na takmičenjima odigranim ove godine, a onda u najbržem mogućem vremenskom okviru doneti odluke u interesu budućnosti i razvoja srpske odbojke i o njima obavestiti javnost. Ponosni smo na rezultate naših odbojkašica i odbojkaša u poslednjoj deceniji, ponosni smo na pomoć države odbojci i uslove koji im se obezbeđuju za trening, pripreme i putovanja, kao i na činjenicu da su se redovno odazivali reprezentativnim obavezama i borili za grb Srbije. Nažalost, rezultat je ovoga puta izostao, ali srpska odbojka ima budućnost i priliku da se na sledećim velikim takmičenjima vrati na pobednička postolja", saopštio je OSS.

Francuz je sa "trikolorima" osvojio dva srebra na Evropskim šampionatima i bronzu na Svetskom prvenstvu 2002. godine, dok je na klupskom nivou postao prvak Evrope sa Pariz Volejom godinu dana ranije.

Nakon igračke karijer  odmah je preuzeo mušku reprezentaciju Poljske, koju je vodio do titule prvaka Sveta 2014. godine. Vodio je ovu selekciju sve do 2016. godine, a nakon toga je dve godine predvodio reprezentaciju Kanade.

Informer

Sa Kanađanima je osvojio bronzanu medalju u Svetskoj ligi 2017, a na klupskom nivou vodio je Oniko Varšavu od 2017-2019. godine i u drugoj sezoni bio je vicešampion Poljske! Te godine je preuzeo ženski tim poljskog Žešuva za pet godina osvojio je dva Superkupa Poljske.

Rešio je da ovog leta preuzme ekipu italijanskog Skandićija, gde će sarađivati sa Majom Ognjenović, koja se oprostila od nacionalnog tima.