07.08.2024.

15:00

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

(UŽIVO) GOOOOOOOLLLLLLLLLL!!!!!! JAKŠIIIIIIIIĆ!!!! KAKVA ZAVRŠNCAAAAA!!!!! SRBIJA JE U POLUFINALU!

"Delfini" su spektakularnim golom Nikole Jakšića u poslednjoj sekundi savladali Grčku u četvrtfinalu olimpijskoj turnira sa 12:11! 

Pretohodno su "heleni", činilo se u poslednjem napadu na utakmici, uspeli da dođu do izjednačenja 11:11. Ostalo je bilo četiri sekunde do kraja i čini se da bukvalno niko u bazenu nije verovao u pobedu Srbije. Niko osim Nikole Jakšića!

Bombarder Novog Beograda jedini je rešio da ne gledamo peterce! Raspalio je iz sve snage, matirao golmana Grčke, ostavio "helene" da plaču u bazenu, a Srbiju doveo do ekstaze!

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

32. minut - GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!! Jakšić! Imao je četiri sekunde! I dao je gol!!!!! Šta je ovo ljudi moji!!!!!! SRBIJA JE U POLUFINALU!!!!!

Informer

 

32. minut - Krenuo je i grčki golman u napad! Bacili su sve karte na sto. I Lakopulos je pogodio na šest sekundi do kraja - 11:11

32. minut - Grčka ima 20 sekundi. Tajm-aut je, a onda će "heleni" krenuti u odlučujući napad

32. minut - Nema gola!!! Bravo "delfini". Ajmo sad da rešimo utakmicu 

32. minut - Minut od kraja! Grčka ima napad

31. minut - Nema gola! Imali su Grci igrača više, ali smo se odbranili. 

30. minut - Gooooooooooolllllllllllllllllllll Mandiiiiiiiiiiiiććććććććććććć!!!!! 11:10 za Srbiju. Prvo vođstvo našeg tima!

30. minut - Radoslav Filipović! Deseta odbrana! Ajmo "delfini", ajmo sad!!!

29. minut - Izgubili smo loptu, a da nismo uspeli ni da šutnemo na gol. Ne da se Srbija, ali se i ne da Srbiji da povede. Odbranili smo se, golman Filipović je bio siguran i opet krećemo po prednost

28. minut - Dedović je ukrao loptu, fantastično je presekao napad Grčke i može li Srbija konačno da povede.

Informer

 

27. minut - Ne da se Srbijaaaa!!! Ponovo je egal! Nemanja Vico je iskoristio igrača više posle divne akcije Mandića i Rašovića, naš centar je na kraju ugurao loptu u gol - 10:10

26. minut - Kakav maler. Grci prvobitno nisu iskoristili napad, ali se lopta od prečke odbila njima u ruke. Potom su dobili igrača više i onda poveli sa 10:9

25. minut - Hvala ti Viktore Rašoviću! Gol na startu poslednje deonice i ponovo je nerešeno - 9:9

TREĆA ČETVRTINA

24. minut - Kraj treće četvrtine, vode Grci.

24. minut - Gol. Vodi Grčka 9:8. Siguran je bio Dimitros Skumpakis, inače član Novog Beograda

24. minut - Rašović je isključen na 44 sekunde do kraja četvrtine, a Grci uzimaju tajm-aut u nadi da će posle iskoristiti prednost igrača više i steći rezultatsku zalihu

23. minut - Rašović! 8:8! Imala je Srbija igrača više, ali je lopta prvo pogodila prečku pa se odbila u ruke Viktoru Rašoviću, a ovaj je rutinski poslao u mrežu

23. minut - Neverovatno! Ponovo vodi Grčka. Lako su naši rivali iskoristili prednost igrača više i ponovo su stekli prednost - 8:7

23. minut - Dušan Mandić bomba!!!! Srbija stiže do novog izjednačenja! Kakva žestoka borba

Informer

21. minut - Šteta! Grci prvi postižu gol u trećoj četvrtini i vode 7:6. Na drugoj strani poništen je gol Srbije. Ostaje 7:6

20. minut - Filipoviiiiićććć!!! Srpski golman odbranio je penal Grcima i sačuvao 6:6

19. minut - Srbija nije iskoristila igrača više, iako je imala i tajm-aut da se pripremi napad. Šteta!

18. minut - Stativa! Majstorski je pokušao Mandić da lobuje golmana Grčke, ali je lopta ostala na stativi. Na svu sreću i "heleni" su u narednom napadu pogodili okvir gola

17. minut - Sada će Grci imati uvodni napad na startu četvrtine! Koriste to "heleni" i dolaze do peterca nakon što je Nikola Jakšić potopio Papanikolaua. Genidunjas to koristi, izjednačenje - 6:6. 

Informer

 

DRUGA ČETVRTINA

16. minut - Izvanredan je među stativama Radoslav Filipović! Još jednom brani golman "delfina" i čuva prednost Srbije na poluvremenu - 6:5!

15. minut - Kao sat radi srpska odbrana! Čistu loptu krade kapiten Nikola Jakšić, a potom nova odbrana za Filipovića. 

14. minut - Umalo da "delfini" steknu dva gola prednosti! Nikolaidis je napravio faul u napadu, sevnula je kontra, ali je Nemanja Ubović gađao pored stative. Na svu sreću, još jedan faul u napadu za "helene". 

13. minut - MANDIIIIIIIIIIIIIĆ! BOMBA! Još jedna! Iz nemoguće situacija je pogodio naš levoruki šuter uprkos činjenici da su Grci postavili dva bloka, Srbija ponovo vodi - 6:5!

12. minut - Ističe napad Srbije, a gol Drašovića iz faula se ne važi. Na svu sreću, Miloš Ćuk na drugoj strani blokira Papanastasijua. 

11. minut - Ista situacija i sa "helenima", Papanastasiju koristi prostor nakon isključenja Nemanje Vica, nastavlja se rezultatski egal u Parizu - 5:5. 

11. minut - Još jednom, bravo! Srbija na maestralan način za sada koristi igrača više. Kakaris je potpio Vica, "delfini" su odmah napali, a Strahinja Rašović postiže drugi gol na meču - 5:4!

10. minut - Koriste i Grci igrača više, Kakaris je ostao sam na centru i lagano matirao Filipovića - 4:4. 

Informer

 

10. minut - MANDIIIIIIIIĆ! Koristi Srbija u poslednjoj sekundi igrača više nakon isključenja Papanikolaua! Miloš Ćuk je pronašao Mandića na drugoj stativi, a srpski bombarder cepa mrežu Grčke - 4:3!

9. minut - Ponovo će Srbija imati napad na startu četvrtine, Dušan Mandić je bio brži u sprintu. 

PRVA ČETVRTINA

8. minut - RAŠOVIIIIĆ! Strahinjina bomba za izjednačenje u finišu prve četvrtine - 3:3! 

7. minut - Šteta... Ne koriste "delfini" igrača više, prvo je Ćuk pogodio prešku, potom ne uspeva da pogodi ni Radomir Drašović, ostaje 2:3!

6. minut - Treća uspešna intervencija za Filipovića! Srbija se branila zonski, pokušao je to da kazni Funtulis, ali brani to golman naše reprezentacije. Na drugoj strani će Srbija imati igrača više nakon što je nepropisno zaustavljen Dedović. 

5. minut - Peterac za "helene" nakon što je Ćuk sa leđa zaustavio Skumpakisa, koristi to Funtulis - 2:3!

5. minut - Uspeo je Nemanja Vico da obezbedi igrača više za Srbiju, a "delfini" to koriste! Sa krila je precizan bio Viktor Rašović, fudbalskim rečnikom - pogodio je malu mrežu za 2:2!

4. minut - Prvi promašaj Srbije, Miloš Ćuk je gađao iz dobre pozicije, kažnjava to Angelos Vlahopulos i smešta loptu iza leđa Radoslava Filipovića - 1:2!

Informer

 

3. minut - Još jedna dobra odbrana Filipovića, a potom čistu loptu kupi Miloš Ćuk: Uspela je Srbija da odoli Grčkoj uprkos činjenici da je Sava Ranđelović zaradio isključenje. 

2. minut - BRAVO! Nikola Dedović je uplivao i iskoristo sjajnu asistenciju Save Ranđelovića. Dobili su "delfini" peterac koji u izjednačenje pretvara Dušan Mandić - 1:1! 

2. minut - Još jednom "heleni" prete preko svog sidraša - Papanikolaua, ali prvu odbranu beleži Radoslav Filipović! 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za naše "delfine"! Nažalost, Grci su se odbranili, a onda u kontri preko Nikolaosa Papanikolaua došli do vođstva - 0:1!

PRE MEČA

15.25 - Oba tima su izašla pred publiku i u toku je intoniranje himni.

14.49 - Svestan je selektor Uroš Stevanović kakav posao čeka njegove izabranike.

- Znate kako,  sve što je bilo, sada se zaboravlja! Pravi turnir tek sada počinje i moramo da odigramo bolje nego protiv Mađarske - poručio je Uroš Stevanović.

Informer

14.48 - Grčka je interesantnom raspletu u grupi A u poslednjem kolu zauzela prvo mesto ispred Italije, SAD i Hrvatske.

14:45 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer. rs, gde iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa četvrtfinalne utakmice olimpijskog turnira u Parizu između Srbije i Grčke.