07.08.2024.

15:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Dobrić zna recept za Amere! Dve stvari biće ključne u polufinalu OI

Kako god da okrenemo, Amerikanci su nam suđeni. Igrali smo protiv njih u pripremnom periodu (79:105), pa u grupnoj fazi Olimpijskih igara (84:110), a naknadni žreb odlučio je da se sretnemo i u polufinalu turnira u Parizu.

Popularni "drim tim" lagano je preskočio Brazil u četvrtfinalu, dok su "orlovi" protiv Australije napravili istorijski preokret, nadoknadili "minus 24" i na kraju slavili posle produžetka sa 95:90.

Na tom meču jedan od najboljih u našem timu bio je i Ognjen Dobrić (29), koji je postigao 11 poena, od čega tri trojke.

- Nemam mnogo toga pametnog da kažem. Svi znamo koliko je protivnik kvalitetan, već smo igrali protiv Amerike u grupi, a i pre toga tokom pripremnog perioda. Znamo šta nas očekuje, koliko će biti zahtevna i fizički i mentalno. Ipak, ovo je polufinale Olimpijskih igara, tako da želja i borbenost sigurno neće izostati - poručio je Dobrić.

Informer

Ognjen Dobrić i Devin Buker

Iskusno krilo smatra da su potrebn dve stvari da se poklope kako bi Srbija uspela da napravi čudo i eliminiše najvećeg favorita za zlato.

- Uz neku, ajde tako da kažem, dozu sreće i sa našom savršenom partijom možemo da se nadamo nečemu. Jedva čekamo utakmicu i naravno da svi verujemo u pobedu - naglasio je Dobrić.