07.08.2024.

17:34

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Prve reči heroja Srbije! Jakšić: Božija volja, ali i nagrada!

Jakšić je u poslednjoj sekundi meča postigao gol za trijumf naše reprezentacije 12:11, a nakon susreta je ocenio da je to bila Božja volja.

- Pre svega čestitam Grčkoj na poštenoj borbi. Utakmica je mogla da ode u oba smera, pogotovo kada su oni izjednačili pred kraj. Ovo je sreća i Božja volja, ali i nagrada za sve što smo prošli kao ekipa u poslednjih nekoliko godina. Itekako mi je drago, ali ništa još nismo uradili, imamo još dve utakmice - rekao je Jakšić.

Pričao je potom o tome kako sada već tradicionalno na Olimpijskim igrama loše igramo u grupnoj fazi, a zatim se podižemo formu kako turnir odmiče.

Informer

- Iskren da budem, ne znam kako bih odgovorio. Posle grupe izgleda dobijemo dodatnu motivaciju - kaže Jakšić.

Strelac spektakularnog gola odluke u poslednjoj sekundi, sa razdaljine od deset metara, priznao je da nije verovao da će prevariti golmana Grčke.

- Naravno da nisam verovao, bilo je "Bože pomozi"! I ušla je! Sledećih 30 će otići preko gola, ali ovo je timski pogodak - rekao je on.

Malo ko je verovao u vaterpoliste da mogu uopšte da se upute u borbu za medalju.

- Možda od strane ljudi van reprezentacije i vaterpola, ali mi nikad nismo sebe otpisali. Znali smo da možemo da igramo protiv bilo koje ekipe. Nadam se da ćemo se dići još više za naredne izazove - jasan je naš kapiten.

Poštuje Jakšić oba potencijalna protivnika polufinalu Olimpijskih igara i ne licitira ko bi bio protivnik po želji.

- Ne znam ko će nam doći. Obe ekipe su vrhunske. Videli ste kako je Amerika odigrala protiv Hrvatske poslednji meč u grupnoj fazi. Što se tiče Australije, imali smo to iskustvo u grupi, ali ko god bude, bićemo spremni - podvukao je Jakšić.