07.08.2024.

18:09

Foto: Reuters

Sport

Nemamo vremena za slavlje! Rašović oprezan pred polufinale: Moramo da se fokusiramo na naredni meč!

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Grčke u triler završnici rezultatom 12:11, i tako se plasirala u polufinale Olimpijskih igara u Parizu.

Vaterpolista Novog Beograda koji je bio od izuzetne važnosti za trijumf na ovom susretu, Strahinja Rašović, poručio je da nema vremena za slavlje, te da "delfini" treba da se fokusiraju na polufinale koje ih očekuje protiv boljeg iz duela Sjedinjene Američke Države - Australija (19.00). 

- Sve čestitke našoj ekipi, mojim drugovima i trenerima, ali sa ovim ništa nije urađeno. Ovo je bilo četvrtfinale. Velika pobeda za nas, četvrtfinale je bitna utakmica ali moramo ostati čvrsto nogama na zemlji. Ovo je takav turnir, nema se vremena za slavlje. Mi ne možemo ništa još da slavimo, moramo da se okrenemo polufinalu koje nas čeka za dva dana, što znači da se što pre regenerišemo i spremimo za meč - započeo je Strahinja.

Informer

Strahinja Rašović

Iako je situacija bila neizvesna i delovalo je da će utakmica otići u produžetke, kapiten naše vaterpolo selekcije Nikola Jakšić postigao je odlučujući gol.

Rašović veruje da je ovaj trijumf plod timskog rada, te da ekipa treba da nastavi da igra u tom tonu.

- Plod timske igre. Igralo je danas nas 13. I energija sa klupe i u vodi, to nas je sve guralo napred. To je onda rezultat, nebitno da li su iskočili pojedinci, bitno je ovo zajedništvo koje imamo. Kao što sam rekao na početku turnira kad smo gubili, mi verujemo, to se danas pokazalo. Okrećemo se narednom meču - podvukao je Rašović.