08.08.2024.

06:40

Foto: Reuters

Sport

Najava 13. dana na OI! Košarkaši, kajakaši i kajakašice traže prolaz u finale, na programu i rvanje!

Dan u Parizu otvoriće srpski rvač Mate Nemeš (31), koga od 11 časova očekuje repesaž u borbi za bronzanu medalju (sa dve pobede) u kategoriji do 67 kilograma (grčko-rimski stil) protiv Kirgistanca Amantura Ismailova. Ako trijumfuje u ovom duelu, Nemeš će se kasnije tokom dana boriti sa predstavnikom Azerbejdžana Hasratom Džafarovom za bronzu.

Srpske kajakašice Anastazija Bajuk, Dunja Stanojev, Milica Novaković i Marija Dostanić na programu će biti od 11.40 časova. Naše reprezentativke nastupile su u utorak u kvalifikacijama kategorije četverac na 500 metara i sa poslednje, pete, pozicije nisu uspele da se plasiraju u A finale, ali su se plasirale u polufinale. Kroz to polufinale danas pokušaće da se domognu finala i nastavka borbe za jednu od medalja.

Informer

 

Deset minuta nakon njih će trku startovati srpski kajakaši u sastavu Marko Novaković, Marko Dragosavljević, Vladimir Torubarov i Anđelo Džombeta u polufinalu kategorije četverac na 500 metara.

Košarkaška selekcija Srbije odmeriće snage sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država od 21 čas, u okviru polufinala na Olimpijskim igrama. Izabranici Svetislava Pešića pokušaće da savladaju američki "drim-tim", a ukoliko se plasiraju u finale, čekaće ih pobednik duela Francuska - Nemačka koji se igra takođe danas od 17.30 časova.