08.08.2024.

07:00

Foto: profimedia

Sport

Legenda opčinjena Jokićem! To što on radi... Sve je neverovatno kod njega

Maestralni Nikola Jokić je vodio Srbiju do pobede protiv Australije u četvrtfinalu nakon velikog preorketa posle minusa od 24 poena.  Igraće srpski tim protiv Amerikanaca u četvrtak od 21 čas u polufinalu, a pre svega toga je legendarni Dirk Novicki pričao o njemu.

Sipao je komplimente na račun srpskog asa i centra Denvera. Dobio je pitanje da uporedi sebe sa Nikolom pošto šut Srbina, popularni "Sombor šafl" kako ga zovu Amerikanci, podseća na šut Nemca.

- Ono šta on radi, radi sa desne strane ima odskok sa desne noge, ja sam uvek to radio sa leve noge. On okreće drugo rame, težak šut. Sve je neverovatno kod njega, deluje kao usporen snimak. Ima sjajne ruke, krade lopte, dodaje, sjajno završava, poentira. Mnogo sam srećan zbog njega, sjajan je momak, uvek se šali i fantastičan je igrač - rekao je Novicki u intervjuu za litvanski "BasketNews".

Informer

Pričao je Novicki o periodu kada je on igrao za reprezentaciju Nemačke i sada, odnosno zbog čega se danas manje igrača odaziva pozivima za nacionalni tim.

- Moramo da promovišemo nacionalne timove bolje. FIBA može još bolje sigurno i sa Evropskim prvenstvom, Svetskim prvenstvom, da se vidi sva ta promocija na TV ekranima. Sada je mnogo novca na stolu. Ako je neko slobodan agent, čeka ugovor, rizično je da igra za reprezentaciju i da rizikuje povredu. Ranije je bilo više da igramo sa drugarima, da igramo za ponos, da budemo deo reprezentacije. Sada je biznis deo tu. Videli ste recimo Luku Dončića koji je igrao kvalifikacije za Olimpijske igre uprkos svim povredama i to posle NBA finala. Ima ljudi koji žele da igraju za nacionalni tim i tu su da pomognu reprezentacijama - zaključio je legendarni as.