08.08.2024.

10:28

Foto: EPAImages

Sport

Poraz u Parizu je ubio... Iga priznala: Plakala sam šest sati!

Stigla je Iga Švjontek na Olimpijske igre kao prvi favorit da osvoji zlatnu medalju, ali u toj nameri nije uspela. Četvorostruka šampiona Rolan Garosa je na eliminisana na svom omiljenom stadionu - "Filip Šatrije", već u polufinalu kada je od nje bila bolja Ćinven Dženg. 

Iako turnir u Parizu na kraju nije bio potpuni neuspeh budući da je došla do bronze, Iga Švjontek ne krije koliko je bila razočarana nakon eliminacije sa Olimpijskih igara. 

- Plakala sam šest sati nakon poraza! Tek poslenekoliko dana bila sam spremna da se suočom sa ovim neuspehom, toliko je emocija u meni - rekla je Iga Švjontek. 

Rolerkoster emocija prolazi kroz glavu Ige Švjontek poslednjih dana. Zadovoljna je Poljakinja što je svojoj zemlji obezbedila medalju na Olimpijskim igrama, ali u isto vreme razočarana što odličje nije najsjajnije. 

- Radost, sreća, tuga, razočaranje, satisfakcija, glad za još više, ponos i mnogo drugih emocija i misli mi se roje. Ni sama još nisam uspela sve da raspletem i da osetim šta će od svega ovoga biti najvažnije iskustvo za mene. Možda ću tek u budućnosti uspeti da shvatim šta se tačno dogodilo.

Informer

 

Ne krije Iga da je popustila pod ogromnim pritiskom budući da je u Parizu po prvi put igrala za svoj narod, a ne za sebe. 

- Ceo život sam igrala za sebe. Sada sam igrala za svoje trenere, svoju zemlju, poljsku publiku. Nisam to otkrila dok nisam stigla u Pariz, potcenila sam šta to znači za mene, za dubinu mojih osećanja. Stavila sam na leđa pretežak teret. Činjenica da igram za toliko ljudi dodala je pritisak i sprečila me da igram moj najbolji tenis. Na sreću, u borbi za bronzu imala sam bolji stav.

Nakon Olimpijskih igara Iga Švjontek je odlučila da propusti turnir u Torontu, a očekuje se da na terenu ponovo bude naredne nedelje kada je na programu Masters u Sinsinatiju.