08.08.2024.

14:09

Foto: EPaimages

Sport

Beži od Jokića k'o đavo od krsta! Embid nije trenirao, propušta polufinale u Parizu!?

Godinama već Džoel Embid na volšebne načine uspeva da izbegne okršaj sa Nikolom Jokićem van Filadelfije. Kada je na redu gostovanje u Koloradu, Kamerunac vešto izbegne da sa ekipom doputuje na megdan srpskom centru. Uglavom su u pitanju povrede, umor, porodični problemi ili odluke trenera... 

Ovog leta je dva puta rešio da se obračuna sa Jokićem van Filadelfije, ali u dresu reprezentacije. Istina, oba puta je Džoel Embid na kraju slavio, no, malo svojom zaslugom budući da je u duelima sa najboljim centrom današnjice izgledao kao - amater. Iz tog razloga, svetski mediji prenose da bi Embid mogao da propusti večerašćnje polufinale Olimpijskih igara! 

Po ko zna koji put bi Kamerunac tako eskivirao direktan obračun sa Jokićem u momentima kada je ulog nešto bitno. Tokom sezone u kojoj je Embid došao do MVP priznanja nije bilo moguće zamisliti da se nađe na parketu protiv srpskog centra, a tako nešto se može desiti i večeras kada je ulog finale u Parizu. 

Naime, javnost u Americi zabrinuta je zbog činjenice da Džoel Embid nije trenirao od pobede nad Brazilom. Kamerunac sa francuskim pasošem koji nastupa za reprezentaciju SAD-a (ovo dovoljno govori o njegovom karakteru), zadobio je povredu u prvoj četvrtini meča sa "kariokama". Zbog toga ga na parketu nije bilo tokom drugog poluvremena, a ni na treninzima dan kasnije. 

Stivu Keru glavobolje zadaje i potencijalna povreda Lebrona Džejmsa. Lider američke reprezentacije morao je na ušivanje čela nakon pobede nad Brazilom budući da je u finišu meča "popio" lakat u duelu sa Žoržinjom de Paolom. Ipak, silno motivisani Džejms će bez obzira na zdravstveni problem sigurno biti na parketu protiv Srbije.