09.08.2024.

10:00

Foto: Starsportphoto, reuters

Sport

Pre dva meseca sam kupio karte za polufinale! Vasović za Informer: Potopićemo Amere!

Naša reprezentacija boriće se danas (14.35, RTS 1) u polufinalu protiv Sjedinjenih Američkih Država za još jednu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu!

Bivši reprezentativac Jugoslav Vasović redovno je pratio mečeve "delfina" i unapred obezbedio ulaznicu za završnicu takmičenja u Parizu, jer je verovao da će vaterpolisti stići do polufinala.

- Naravno da verujem i očekujem pobedu, kao cela Srbija i svi verni navijači vaterpola. Oni su dvostruki uzastopni olimpijski šampioni, na njihovom teretu je i ta odgovornost. Ekipa je odlična, dobro su se pokazali do sada. Pre dva meseca sam odlučio da kupim kartu za Pariz, jednostavno sam imao osećaj i verovao sam da će se plasirati u polufinale, pa i u finale. Prvo mi se ostvarilo, trenutno sam tu i podržaću ih na današnjem meču, veliki sam navijač - poručio je Jugoslav u razgovoru za Informer. 

Informer

Vaterpolisti Srbije

Bivši vaterpolista Crvene zvezde i Partizana zamolio je "delfine" da trijumfuju na predstojećem meču i tako istinski obraduju našu naciju.

- Verujem da stručni štab i igrači znaju kako da se suprotstave Amerikancima, a ako oni ne znaju onda im ni ja, niti bilo ko drugi ne može pomoći. Zamolio bih ih da podare radost našoj naciji na predstojećem susretu, da nas obraduju pobedom i plasmanom u finale - dodao je Vasović.

Informer

Jugoslav Vasović

Proslavljenog asa ne brine činjenica da je na klupi protivničke reprezentacije upravo bivši selektor Srbije, Dejan Udovičić (54).

- Udovičić je odličan poznavalac vaterpola, ne samo srpskog. Sjajan trener sa puno trofeja u karijeri. Iako je bio na našoj klupi i otprilike zna kako funkcioniše naš nacionalni tim, ne verujem da će im to biti od neke preterane pomoći - zaključio je Jugoslav u razgovoru za naš portal.

Drugi polufinalni par čine Mađarska i Hrvatska, a njihov meč počeće u 19.35 časova.