08.08.2024.

23:09

Foto: Reuters

Sport

Bogdan ne želi o sudijama: Teško nam je, ali mnogo sam ponosan na ceo tim!

S jedne strane ogromna tuga, s druge ponos i srce kao planina. Vodili su "orlovi" 35 minuta, imali u jednom momentu i 17 poena prednosti, ali su na kraju detalji, ali i sudije, odveli utakmicu na stranu Amerikanaca.

Iskusni bek naše selekcije odigrao je sjajan meč, ubacio 20 poena, uz četiri skoka i tri asistencije za 31 minut proveden na parketu, ali ni to na kraju nije bilo dovoljno za slavlje.

Informer

Duel Bogdanovića i Bukera

- Težak poraz. Ponosan sam na saigrače, na način kako smo se borili. Išli smo do kraja, nismo odustajali nijednog momenta. Odigrali smo najbolje moguće, možda smo mogli da damo još koji šut, da sačuvamo još neku loptu. To je košarka. Šta je tu je. Nećemo da komentarišemo ništa drugo, iako znamo na šta svi misle. Čeka nas sada važan meč za bronzu, sve drugo je daleko da o tome razmišljamo - poručio je Bogdanović odmah posle utakmice.

Takođe, nije želeo da komentariše žreb koji je usred takmičenja odredio Srbiji Sjedinjene Američke Države za rivala, iako su se sastali u grupi C.

Šta je tu je, ovo je takva utakmica i takav žreb. Teško je posle ovakvog poraza, ali nemamo za čime da žalimo. Mogli smo i hteli smo da pobedimo. Isto je kad izgubiš kojom god razlikom, ali poraz je poraz. Treba da budemo ponosni na način na koji smo se borili - rekao je Bogdan.

Informer

Ponos - reprezentacija Srbije

Kapitenu "orlova" i ostalim momcima predstoji meč za bronzu i revanš iz prošlogodišnjeg finala Svetskog prvenstva sa Nemačkom.

Popularni Bogi smatra da tom meču Srbija mora pristupiti hrabro i ne naseda na provokacije kao u ovom susretu.

- U borbi za bronzu treba da pokažemo karakter. Amerikanci imaju taj neki način komunikacije, ali mi nismo hteli da reagujemo - zaključio je bek Atlante.