08.08.2024.

23:30

Foto: Reuters

Sport

Avramović: Uzdignuta čela u borbu za bronzu! Oni su mašine, a imali smo ih!

Po ko zna koji put je iskusni plejmejker pokazao kakvo srce ima. Odigrao je doskorašnji član Partizana odlično protiv SAD, postigao 15 poena, uz četiri skoka i tri asistencije, a svojoj neverovatnom borbenošću dodatno je ulivao snagu celom timu.

Ipak, u samom finišu nestalo je goriva našim momcima, NBA zvezde znale su to da iskoriste i dođu do velikog preokreta, iako su 35 minuta gubili. U jednom momentu prednost "orlova" iznosila je i 17 poena, ali na kraju to ništa nije vredelo.

- Ima ona izreka "Ili ćemo doći sa štitom ili na njemu", kod nas je ipak ovo drugo. Mi ostajemo uzdignuta čela posle svega. Svi do jednog smo pružili maksimum, protiv najbolje ekipe u istoriji košarke. Niko od nas se nije njih uplašio, oni su ljudi od krvi i mesa, isto kao i mi. Pogodili su neke jako teške šuteve, vratili se u meč u samom finišu - rekao je Avramović, a potom nastavio u istom dahu:

- Mislim da smo taktički odigrali fenomenalno i nemamo zbog toga šta da žalimo. To je košarka, to je život. Sad imamo oko 40 sati da se resetujemo, da se što bolje oporavimo i spremimo za Francusku. Želimo da donesemo radost našem narodu, da uzmemo medalju, a nadam se da će ih makar bronza obradovati - poručio je Avramović.

Informer

 

Aleksa je objasnio i kako je sve to izgledalo na terenu, gde se vodila žestoka borba. Posebno u momentima kada su sudije donosile diskutabilne odluke.

- Respektujemo se svi mi između sebe, to je normalno. Svako od nas se bori za svoju zemlju, zato se i igralo maksimalno tvrdo, emotivno, na ivici faula. Oni su kao mašine, bila je borba jako visokog inteziteta. Mnogo mi je žao što tih poslednjih pet-šest minuta nismo izdržali, ali idemo dalje - naglasio je Avramović.