09.08.2024.

12:06

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Sport

Srpski tekvondista poražen u osmini finala! Takov: Ne tražim izgovore, ali bila je ta povreda...

Naš reprezentativac koji u svojoj kolekciji broji zlatnu, srebrnu i dve bronzane medalje sa prvenstava Evrope i sveta ušao je u ovaj meč oprezno, što je afrički protivnik iskoristio i agresivnim napadima nametnuo svoj ritam.

Već na startu prve runde Fajsal je poveo sa šest poena. Iako je Srbin posustajao, zaradio je dva poena manje, ali je prva runda pripala reprezentativcu Burkine Faso, koji je definitivno bio efikasniji - 1:0 (6:4).

Afrikanac je nastavio u istom tonu i u sledećoj rundi, vršio je presing na 22-godišnjeg Srbina, tako da se on praktično ništa nije pitao tokom ove borbe.

Fajsal je vodio 4:0, zatim ga je Stefan udario u glavu i tako zaradio tri poena. Odmah je protivnik uzvratio, ali se naš reprezentativac trudio, davao i poslednji atom snage kako bi preokrenuo rezultat. U poslednjim sekundama meča Srbin je zaradio dva jaka udarca i tako ostao poražen rezultatom 10:7.

Jasno je da se Takov neće boriti za zlatnu ili srebrnu medalju, ali bi mogao do bronze, ukoliko njegov protivnik iz osmine finala stigne do finala, a kasnije on savlada preostale protivnike koji mu se nađu na putu do odličja.

- Verujem da je moglo malo bolje, sudeći da sam se spremao dva meseca koliko sam mogao, ovo je realna slika. Trebalo je mnogo bolje, nisam bio dobar i na meni je da ocenim. Ne tražim izgovore ali bila je ta povreda, stigla je kvota baš kad sam se oporavio i krenuo sam da se spremam čin sam saznao. Oslabio sam, izgubio sam na mišićnoj masi i ne osećam se dovoljno snažno u odnosu na protivnike - poručio je Takov po završeku meča.

Oko 12 časova na borilište izlazi i srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić, koja će se u osmini finala kategorije do 67kg u boriti protiv Ozode Sobirjonove iz Uzbekistana.