09.08.2024.

13:45

Foto: reuters

Sport

(UŽIVO) PONOS SRBIJE! Vaterpolisti su u finalu, treća medalja za našu zemlju (FOTO/VIDEO)

SRBIJA - SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)

Grad: Pariz

Arena: La Defons.

Sudije: Georgios Stavridis (Grčka), Rafaele Kolombo (Italija)

SRBIJA: Filipović, Mandić, S. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Dedović, Drašović, N. Jakšić, Vico, Ubović, P. Jakšić, V. Rašović, Mišović.

Selektor: Uroš Stevanović

SAD: Vajnberg, Vavić, Obert, Dobe, Kupido, Halok, Vudhed, Boen, Č. Dod, R. Dod, Irving, Holend, Huper.

Selektor: Dejan Udovičić.

KRAJ MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut - SVE JE GOTOVOOOOOOOOO! VATERPOLISTI SU PONOS SRBIJE, IMAMO I TREĆU MEDALJU!

31. minut - Ponovo igramo sa igračem manje, Halok je za to zaslužan jer je ubedio sudije da treba da isključe našeg igrača. Promašuju opet Amerikanci, deprimirani su skroz, imamo i polu kontru. Nema gola, ali sve je gotovo, pitanje je samo kojim rezultatom.

30. minut - Branimo se sa igračem manje. Nema pogotka Amerikanaca! 

29. minut - Imamo igrača više i tajm-aut! Bravooooo! MILOŠ ĆUK ASISTIRA! Ispoštovao je dogovor sa tajm-auta i poslao sjajnu loptu Nikoli Jakšiću koji pogađa - 10:6.

Informer

 

28. minut - Brani Vajnberg šut Save Ranđelovića. 

27. minut - Nema gola Mandića. Isključen je Petar Jakšić. OSMA ODBRANA RADOSLAVA FILIPOVIĆA! Bravo! Petar Jakšić neće ulaziti u igru do kraja meča zbog trećeg isključenja.

26. minut - Imaćemo igrača više! Realizujemo ga, Dedović pogađa za plus tri nakon što je nad njim bio faul koji sudije nisu dosudile - 9:6. Maši Boen, ide lopta preko gola. Selektor Stevanović dobija žuti karton. 

25. minut - Prvi napad ima Srbija, ali odbranili su se Amerikanci. Rašović odličan u odbrani, ali sudije sviraju faul, buni se selektor Stevanović.

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut - Žali se Irving da je dobio udarac u lice u odbrani, ali sudije pokazuju da igra mora da se nastavi iako on nije otplivao u napad. ŠESTA ODBRANA FILIPOVIĆA! Ne realizuju poslednji napad i plus dva je uoči poslednje četvrtine.

23. minut - Ponovo igrač više za Amerikance. Neprecizni Amerikanci, bravo za naše momke., Viktor Rašević odlično pokriva poziciju u odbrani.

22. minut - BRANI FILIPOVIĆ! Ne koriste igrača više, pročitao je naš golman Boena. Loš pokušaj Petra Jakšića na drugoj strani, brani Vajnberg.

Informer

 

21. minut - Osvaja loptu Mandić bez nedozvoljenog kontakta, ali gura onda potom protivničkog igrača i Amerikanci imaju igrača više. Udovičić traži tajm-aut.

20. minut - PREČKA, ostaje plus dva Mandića. 

19. minut - Amerikanci greše! MANDIIIIIIIIIIĆ! Sigurna ruka za dodavanje sjajnog Mandića, VICO REALIZUJE - 8:5. Halok donosi svom timu igrača više, isključen je Petar Jakšić. Koriste to Amerikance i Boen je strelac gola - 8:6.

18. minut - Koriste Amerikanci igrača više, pogađa Vavić ponovo sa krilne pozicije - 7:5. Vico ne postiže gol.

17. minut - MA TAKO JE, BRE! Postižemo gol u prvom minutu nastavka meča, precizan je ponovo Dedović i prvi put u meču imamo plus tri - 7:4.

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut - Imali su Amerikanci igrača više, ali su naši momci bili agresivni u odbrani. Gotova je i druga četvrtina, imamo dobru prednost, ali ništa nije gotovo!

15. minut - Odbranili smo se još jednom sa igračem manje. DEDOVIIIIIIĆ! Razbija do sada sjajnog golmana Amerike iz polu kontre za novo dva plus vođstvo - 6:4.

14. minut - Sudije proveravaju da li je lopta Srbije ušla u gol. GOL JE PRIZNAT! Piše se Dedoviću. Halok postiže gol, temperamentni centar Amerike smanjuje prednost Srbije i realizovao je igrača više.

Informer

 

13. minut - EVO I NIKOLE JAKŠIĆA, GOOOOOOOOOL! Udvostručena je prednost Srbije. Nažalost, smanjuje Luka Kupido, prolazi mu šut i smanjuje na 4:3. To je prvi pogodak Amerikanaca iz igre šest na šest. Fauliran je naš centar Vico, Amerikanci imaju dva igrača manje.

12. minut - Bori se Vico sa Halokom ispred gola i donosi nam igrača više. PETAR JAKŠIĆ POGAĐA ZA PRVO VOĐSTVO - 3:2. Dekoncentrisani su Amerikanci, gube loptu, ali Strahinja Rašović greši prejako baca loptu.

11. minut - Prvi put na meču Miloša Ćuka, ali bez uspeha.

10. minut - Ne ide Amerikancima, šut im je stao skroz, ali naši momci nikako da to iskoriste.

9. minut - Strahinja Rašović isključen na 20 sekundi. Srećom, neprecizni su Amerikanci.

PRVA ČETVRTINA:

8. minut - Sačuvali su naši momci Boena, nema gola za Amerikance. Na drugoj strani još jednom brani Vajnberg, ovaj put Mandićev šut.

7. minut - SAVA RANĐELOVIĆ! Precizan je iskusni olimpijski šampion - 2:2.

6. minut - Branimo se sa dva igrača manje i Amerikanci to koriste za novo vođstvo - 1:2. Neverovatan je američki golman. Ponovo imamo igrača manje, mora da izađe Ubović. Seče dodadavanje golman Filipović.

Informer

 

5. minut - Povučen je za rame Vico nakon što mu je Strahinja Rašović dodao loptu i imamo igrača više. POGAĐA JAKŠIĆ, izjednačili smo! Lopta je prošla kroz celu američku odbranu - 1:1

4. minut - Ponovo je naša lopta, traće Amerikanci olako još jedan napad. Vico šutira pravo u Vajnberga.

3. minut - Odlična "odbrana" delfina, Đedović uzima loptu bez faula. Ponovo golman Vajnberg dolazi do lopte, posed za SAD.

2. minut - Branili smo se sa igračem manje, Ubović je isključen i Marko Vavić postiže gol za SAD. Ponovo brani Vajnberg, najbolji golman dosadašnjeg toka olimpijskog turnira, ovog puta Jakšićev šut - 0:1.

1. minut - Prvi napad je za SAD, ali imali smo dobru odbranu. Brani Vajnberg i ništa od prvog napada Srbije.

PRE MEČA:

14.35 - MEČ POČINJE!

14.31 - Srpska himna "Bože pravde" intonirana je prva, a naši momci pevali su je uglas.

14.29 - Predstavljeni su vaterpolisti obe reprezentacije.

14.21 - Proslavljeni srpski vaterpolista Jugoslav Vasović (50), u razgovoru za Informer otkrio je da je karte za polufinale kupio pre dva meseca, a o tome opširnije možete čitati OVDE.

14.17 - Poslednji međusobni duel Srbi i Amerikanci odigrali su ove godine na Svetskom prvenstvu u grupnoj fazi. Slavili su "delfini" sa 14:12.

14.15 - Za razliku od Srbije, Amerikanci imaju dva poraza na Igrama, od Italije i Grčke.

14.10 - Skandal drma vateprolo uoči ovog meča. Italijani su meč razigravanja igrali sa igračem manje i okrenuli leđa dok se intonirala himna, o čemu opširnije možete čitati OVDE.

14.05 - Selektor Amerikanaca je naš Dejan Udovičić, nekada svetski i evropski šampion sa Srbijom. Naš izveštač Mihailo Gligorić razgovarao je sa njim u Parizu, a šta mu je trofejni stručnjak otkrio o našem timu možete pročitati OVDE.

Informer

Dejan Udovičić

13.54 - U drugom polufinalu sastaju se Mađarska i Hrvatska od 19.35. 

13.52 - Sjedinjene Američke Države su blagi favorit u ovom meču. Kvota na njihovu pobedu neposredno pre meča je 2,10, a na našu 2,35.

13.49 - Srpski vaterpolisti nisu došli kao favoriti na ove Igre iako su dvostruki olimpijski šampioni zaredom. Nisu baš svi očekivali da ih vide u borbi za medalju posle poraza u grupi od Australije, Španije i Mađarske, ali su se domogli četvrtfinala i onda sjajnim golom Nikole Jakšića u poslednjim sekundama protiv Grka prošli dalje.

Informer

Nikola Jakšić

13.45 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni direktan prenos polufinalnog meča Srbija - SAD na Olimpijskim igrama u Parizu. Informer ima izveštača na licu mesta pa ćete prvi doći do ekskluzivnog materijala i informacija i zato pratite meč na našem portalu.

Informer